Aktywne Wpisy
adam-photolive +51
Dobra a teraz zgadujemy co się nie zgadza na tym forum obrazku( ͡° ͜ʖ ͡°)
#p0lka #influencerki #heheszki #dieta
#p0lka #influencerki #heheszki #dieta
Edi93 +1407
Zostajesz wrzucony za magiczną barierę. Sprawdź kim zostaniesz:
1. Najemnik
2. Mag Ognia
3. Nowicjusz
4. Strażnik
5. Kopacz
6. Cień
7. Szkodnik
8. Mag Wody
9. Strażnik Świątynny
0. Kret
#gothic #glupiewykopowezabawy
1. Najemnik
2. Mag Ognia
3. Nowicjusz
4. Strażnik
5. Kopacz
6. Cień
7. Szkodnik
8. Mag Wody
9. Strażnik Świątynny
0. Kret
#gothic #glupiewykopowezabawy
TL;DR
Jak wiadomo ludzie w gastronomii wypalają się bardzo szybko, dlatego trzeba ich odpowiednio motywować. Niestety zapomniał o tym mój pracodawca (czyt.: restauracja hotelowa), bo chociaż przez ostatnie cztery lata podniosłem sam sobie poprzeczkę wielokrotnie, prezentując nową jakość jako kucharz liniowy... to o podwyżce, czy awansie mogłem pomarzyć. Na przekór wszystkiemu, jak tylko ulepszałem coś po swojej stronie, to dostawałem więcej obowiązków i roboty. Przez rok prosiłem o podwyżkę. Przez ostatnie pół roku prosiłem i ostrzegałem, że jak nie dostanę więcej kasy, to będę musiał znaleźć inną robotę, bo budżet rodzinny się nie dopina. Szef kuchni na to, że nie i #!$%@?. Na CAŁY wrzesień wpisał w kalendarzu urlopowym "ZAJEBISTY #!$%@?, ZAKAZ URLOPOWANIA". Już zapowiedział mi, że będę robił przez około 20dni pod rząd, bo tyle roboty i że będę taki zarobiony, tyle kasy na konto wpłynie, bo nadgodziny i w ogóle.
Dziś dopiąłem szczegóły pracy w innej restauracji i zostałem zastępcą szefa kuchni. Mam dwa tygodnie wypowiedzenia, czyli nową pracę zacznę wraz z rozpoczęciem września. Jutro powiem o tym staremu szefowi i nie mogę się doczekać jego miny, jak sobie uświadomi, że nie będzie miał mu kto czarnuchować w tym zajebistym #!$%@? wrześniowym (podniosłem poprzeczkę tak wysoko, że tylko szef kuchni i jego zastępca byli w stanie mnie zmieniać w czasie dni wolnych, reszta kucharzy się nie nadawała). A i podstawowa pensja w takiej ilości srebrników, które zarobiłbym w nadchodzącym miesiącu robiąc po 60godz/tydzień bez dnia przerwy.
A tak w ogóle, to mamy tu mały kryzys na rynku pracy: http://www.thejournal.ie/chefs-ireland-shortage-2240028-Jul2015 :)
Daj znac jaka byla reakcja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Brawo za decyzje bo nie warto w tej branży bez rozwoju siedzieć w jednej pracy.
@frytex2: Standardowa kucharska stawka w Irlandii <10eur/h. Płatne od godziny, co oznacza, że jak jest martwy sezon, to zarobki spadają o połowę.
Komentarz usunięty przez moderatora
Wołaj przy opisie reakcji