Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@reventon: O powstaniu wielkopolskim nie wspominając ( ͡º ͜ʖ͡º), ale to nie po myśli Prusakom.
@FotDK: Rozwadowskiemu pięknie potem podziękowano, zresztą jak i Zagórskiemu. Polecam książkę "Tajemnice śledztwa K0-1042/27".
  • Odpowiedz
@reventon: fakt obchodzenia rocznicy PW44 to zasługa wyłącznie Warszawiaków oraz władz miasta. Więc nie pitol, że to wypromowane święto patriotyczne. Jeśli tam, gdzie mieszkasz (nawet w Warszawie) można wspólnie z innymi zająć pielęgnowaniem innych dat.
  • Odpowiedz
@FotDK: Wykopki - hurr durrr francuziki wywieszają tylko białe flagi. Gdybyście uważali na historii, to Francja odegrała w historii Polski ogromną rolę, tak samo jak Polska w historii francuskiej. Nawet z Węgrami tak wspólnej historii nie mieliśmy. Nie wiem skąd w was ta frankofobia, to prawda "spartolili" sprawę podczas II wojny światowej przez nieudolne rządy, ale nie można tylko przez ten pryzmat patrzeć na Francuzów. Nie zapomnijcie gdzie było centrum
  • Odpowiedz
@reventon: Ziemkiewicz nie jest akurat żadnym autorytetem. Dla mnie, Warszawiaka, PW44 było bez sensownym zrywem. Mam stanowisko bardzo krytyczne. Dla nas liczy się pamięć o mieście którego już nie ma i tysiącach młodych ludzi, którzy z niej swojej winy oddali to co mieli najcenniejsze. To o tym pamięta i tego nie zapomni Warszawa. Dlatego też tak bardzo pielęgnujemy pamięć o tych wydarzeniach. Zgadzam się, że prawdziwym świętem ogólnopaństwowym powinno być
  • Odpowiedz