Wpis z mikrobloga

@Adrastos:

Ej, Stachu, głowa mnie boli.

Rychu, zamknij ryj, mnie to lisy kury mordujo.

"Poziom" tej dyskusji.

Głodujące dzieci w Polsce są nieważne, bo w Afryce głoduje ich 10 razy więcej. Głód w Afryce jest nieważny, bo x miliardów ludzi nie ma dostępu do czystej wody. To z kolei jest nieważne, bo...

...i tak można się przerzucać do usranej śmierci, dla czystej radości "dyskutowania". Głodujące dzieci problemem, homofobia też JEST
Głodujące dzieci SĄ problemem, homofobia też JEST problemem, i z jednym i z drugim trzeba będzie się zmierzyć, durna spychologia do żadnego rozwiązania nie doprowadzi, oczywiście nie licząc niesamowicie interesującej dyskusji "mój problem jest problemiejszy od twojego problemu".

@mnik1: Jak ktoś jest homofobem to jego prywatna sprawa, kurde no. Głodujące dziecko to niestety nie jest miły widok, a Ty porównujesz to do "obrażonego" geja. Ja się tam nie afiszuję ze swoją
@Nutaharion: Popełniasz ten sam błąd co wyszydzany przez ciebie człowiek. Mianowicie wychodzisz z założenia, że jeżeli problem nie dotyczy ciebie to jest mniej ważny.

Czy mamy być ślepi na problem znęcania się nad zwierzętami skoro istnieje problem w postaci znęcania się nad ludźmi?

Homofobia to realny problem, tak samo jak głodne dzieci. Czemu jeden ma umniejszać drugi? W ten sposób nigdy nie rozwiążemy żadnego problemu, bo zawsze znajdzie się "ważniejszy".
@wielooczek: spokojnie, ja uważam, że problem homofobii da się rozwiązać w bardzo prosty sposób. Nie #!$%@?ć się innym w ich życie. To preferuję, głoszę i popieram. Chciałem tutaj wyśmiać tylko postępowego lewaka którego obchodzą problemy tylko jego podwórka a wszystko inne ma w dupie.
Ludzie powinni żyć swoim życiem i nie powinni dyktować innym jak mają żyć skoro prywatne życie innych nie wywiera na nas żadnego wpływu który ograniczałby w jakikolwiek
Jak ktoś jest homofobem to jego prywatna sprawa, kurde no

@Kaczypawlak: Ta jest, zwłaszcza gdy homofob jest prezydentem (lub, co bardziej prawdopodobne, krwawym dyktatorem - tacy wręcz lubują się w homo-i-nie-tylko-fobiach), wysoko postawionym politykiem, potentatem medialnym, księdzem lub jakimkolwiek innym człekiem z dużym wpływem na kreowanie światopoglądu podległych mu/jej dusz.

"Prywatny" rasizm Hitlera doprowadził do śmierci milionów ludzi, "prywatna" paranoja Stalina doprowadziła do śmierci milionów ludzi, "prywatna" homofobia prowadzi do cierpienia
Ta jest, zwłaszcza gdy homofob jest prezydentem (lub, co bardziej prawdopodobne, krwawym dyktatorem - tacy wręcz lubują się w homo-i-nie-tylko-fobiach), wysoko postawionym politykiem, potentatem medialnym, księdzem lub jakimkolwiek innym człekiem z dużym wpływem na kreowanie światopoglądu podległych mu/jej dusz.

@mnik1: On jest od rządzenia/reprezentowania społeczeństwa. A nie od rewolucji moralnych, kto inny to urabia.

Prywatny" rasizm Hitlera doprowadził do śmierci milionów ludzi, "prywatna" paranoja Stalina doprowadziła do śmierci milionów ludzi, "prywatna"
@Nutaharion: a to jest obowiązek przejmowania się wszystkimi problemami świata? ciekaw jestem, ile te wszystkie prawaczki, które tak ostentacyjnie przejmują się losem głodnych dzieci wpłaciły na konta fundacji czy choćby na sierocińce.

pewnie kliknięcie w brzuszek pajacyka to maks, na co was stać.