Wpis z mikrobloga

Nie lubię nowomowy, ale ten zwrot chyba tutaj pasuje. "Kisne niemiłosiernie" z mojego różowego, bo dwa lata temu kupiła sobie telefon z androidem, który się okazał być... Co tu dużo mówić; totalnym szajsem. Obecnie nie może wejść czasami w kontakty, bo telefon doznaje zamrożenia. Prawie każda aplikacja się wysypuje, rozdzielczość to chyba 150 na 150. By sprawdzić coś w internecie to trzeba mieć stoicki spokój. No ale oczywiście andrut Über Alles, bo możliwość personalizacji i w ogóle. Była rok w USA, oczywiście wszystkich z #ios trzeba wyśmiać, jak można takie g---o kupować, i że w tym systemie nic się nie da ustawić, a interfejs jest robiony dla debili. Na moje pytanie co takiego nie można ustawić w ios, a co może w androidzie nie dostałem konkretnej odpowiedzi. W tym samym czasie co ona kupowała swojego Samsunga, ja kupowałem L920, który oprócz paru mankamentów nadal działa świetnie. Naturalnie na każdą wzmiankę o #windowsphone jest reakcja: "pfffffffff, lol Windows". No bo wiecie, tylko android...

Najbardziej mnie śmieszy jak chce coś sprawdzić, albo czeka na telefon, a tu nagle smartphone postanawia się po prostu wyłączyć ( )
Stawiam, że znowu skończy się na tym, ze kupi jakiegoś androida za 600 - 1000 złoty, który po 0,5 do 1 roku zacznie się sypać. No ale przecież WP i iOS jest ble...
#bojowkawindowsphone #gorzkiezale
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Warwick: moj rozowy z polecenia mojego, ktore poszlo za redditem kupila L620, ktory po roku zaczal zacinac sie na minute srednio co 5 minut. Miala tez problem z automatycznym wylaczaniem sie i brakiem reakcji na proby uruchomienia - na to serwis pomogl, ale na freezy niestety 3 razy dwa rozne serwisy nic nie potrafily poradzic. Moja L820 tez 3 razy ladowala w serwisie. Generalnie bardzo mnie odrzucila ta platforma i
  • Odpowiedz
@Warwick: Ja kupiłem sobie #lumia1520 i były komentarze po co ci windows, ble jakie to brzydkie, wielkie, po co ci taki wielki telefon. Mineły dwa tygodnie: podoba mi sie twoj telefon, jaki on szybbki, ja tez chce taki....
  • Odpowiedz
@instinCtoriginal: Nie, nikt nie jest idealny, a nie zostawię jej, bo nie zna się na technologi ( )

@zefj: A kupowane w salonie, czy przez internet?

@Oskar-Pam-Pam: Jakiś Samsung z klawiaturą fizyczną QWERTY

@soadfan: Ja miałem ochotę na L1520 jakiś rok temu, ale L920 chodziła tak dobrze, że żal mi było wydawać pieniędzy ( )
  • Odpowiedz
@zefj: Znajomy kupował L820 przez internet, niby z UK. Telefon przyszedł Hong Kongu i to jak wyglądał po pół roku to normalnie koszmar. Odklejona szyba od ekranu, przez co pełno kurzu się tam dostało, klawisze boczne pogubione a Gorilla glass to chyba tylko z nazwy. Jedyne co oryginalne został oz tego telefonu to Windows... ale właściwie to nigdy nie wiadomo.
  • Odpowiedz
@Warwick: ja kupiłem swoją l820 - użytkowałem przez rok, po czym kupiłem iP5s, a l820 do tej pory bez żadnych problemów służy mojemu różowemu - wiec pewnie trafiłeś na coś trefnego :)
  • Odpowiedz