Otrzymaliśmy odmowę rejestracji poylentdrink w formule prawnej, jakiej chcieliśmy. Dodatkowo zarekomendowano nam jego rejestrację jako "Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego" - dlaczego rejestracja w takiej formule mija się z celem, możecie przeczytać np. tutaj : http://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/?uri=uriserv:sa0010
W skrócie – nie chcemy rejestrować tego jako ŚSSPŻ, ponieważ dla Was będzie to oznaczało trudniejszą dostępność produktu.
ALE, ALE! Nie oznacza to końca projektu! ( ͡°͜ʖ͡°)
W związku z tą decyzją mieliśmy wczoraj bardzo pracowity, ale owocny dzień - udało nam się już znaleźć sposób co zrobić, żeby produkt trafił legalnie na rynek i - przede wszystkim - w Wasze ręce. Wiąże się z tym (niestety znowu ( ͡°ʖ̯͡°)) lekkie opóźnienie, ale na pewno nie przyjdzie nam i Wam już czekać tyle, co tym razem (90 właśnie minione roboczodoby).
Wiemy, że czekacie na start z niecierpliwością - tak samo jak i my. Mamy jednak nadzieję, że tak samo jak i nas, nie zniechęci Was to oczekiwanie. Staramy się w tych "wolnych chwilach" próbować różnych rzeczy, tak aby finalny produkt, który trafi wreszcie do Was był jak najbliższy temu, czego się po nim spodziewacie. Jesteśmy przekonani, że łatwa w przygotowaniu, zdrowa i zbilansowana żywność jest prawem, a nie przywilejem. Dlatego nie zniechęcamy się arcydługim oczekiwaniem i mamy nadzieję, że Wasz entuzjazm dotyczący naszego projektu również nie osłabnie! = )
Jeśli macie jakieś pytania, zapraszam śmiało do ich zadawania.
@FlameRunner: Cumplu znam ustawę o bżiż ( ͡º͜ʖ͡º). Żywność dla niemowląt, którą jedzą cały czas ma taki napis i straszy biednych rodziców z każdego worka paszy. Chodziło mi tylko o to, że z mojego punktu widzenia taki produkt daje (zazwyczaj złudne) poczucie zgodności podanego składu z rzeczywistą zawartością. Nie jestem specem od marketingu, ale gdybyś zapytał przeciętnego konsumenta energetyków czy spożywa jakieś ŚSSPŻ to
@Amfidiusz: Spróbuj Ty, bardzo chętnie skorzystamy :)
A poważnie : pod przywilejem miałem na myśli koszt, który uczyni to dostępnym dla "przeciętnego zjadacza chleba" - każdy z nas chciałby mieć indywidualnie przystosowany catering dietetyczny, tylko nie każdego na to stać. Przy Poylentdrink, staramy się zrobić wszystko tak, aby nie była to żywność "tylko dla wybranych".
@To_ja_moze_pozamiatam: Był tag #poylentdrink ale średnio się przyjął. Obserwują go 3 osoby łącznie ze mną :) Wolę pisać pod #soylent bo cały czas pojawiają się tu nowi zainteresowani, który o Poylentdrink jeszcze nie słyszeli.
Oficjalnie:
Otrzymaliśmy odmowę rejestracji poylentdrink w formule prawnej, jakiej chcieliśmy. Dodatkowo zarekomendowano nam jego rejestrację jako "Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego" - dlaczego rejestracja w takiej formule mija się z celem, możecie przeczytać np. tutaj : http://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/?uri=uriserv:sa0010
W skrócie – nie chcemy rejestrować tego jako ŚSSPŻ, ponieważ dla Was będzie to oznaczało trudniejszą dostępność produktu.
ALE, ALE! Nie oznacza to końca projektu! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W związku z tą decyzją mieliśmy wczoraj bardzo pracowity, ale owocny dzień - udało nam się już znaleźć sposób co zrobić, żeby produkt trafił legalnie na rynek i - przede wszystkim - w Wasze ręce. Wiąże się z tym (niestety znowu ( ͡° ʖ̯ ͡°)) lekkie opóźnienie, ale na pewno nie przyjdzie nam i Wam już czekać tyle, co tym razem (90 właśnie minione roboczodoby).
Wiemy, że czekacie na start z niecierpliwością - tak samo jak i my. Mamy jednak nadzieję, że tak samo jak i nas, nie zniechęci Was to oczekiwanie. Staramy się w tych "wolnych chwilach" próbować różnych rzeczy, tak aby finalny produkt, który trafi wreszcie do Was był jak najbliższy temu, czego się po nim spodziewacie. Jesteśmy przekonani, że łatwa w przygotowaniu, zdrowa i zbilansowana żywność jest prawem, a nie przywilejem. Dlatego nie zniechęcamy się arcydługim oczekiwaniem i mamy nadzieję, że Wasz entuzjazm dotyczący naszego projektu również nie osłabnie! = )
Jeśli macie jakieś pytania, zapraszam śmiało do ich zadawania.
Wołam: @flamerunner @bulwo @herbatnik @kusznier @linuksiarz
#soylent
źródło: comment_VBVahPdNVvHrdIl9peEb8idDacSBM6ZV.jpg
Pobierz@lukaszewski: więc chyba za darmo powinniście to rozdawać?
A poważnie : pod przywilejem miałem na myśli koszt, który uczyni to dostępnym dla "przeciętnego zjadacza chleba" - każdy z nas chciałby mieć indywidualnie przystosowany catering dietetyczny, tylko nie każdego na to stać. Przy Poylentdrink, staramy się zrobić wszystko tak, aby nie była to żywność "tylko dla wybranych".