Aktywne Wpisy
#raportzpanstwasrodka Fifi nie wychodzi z pokoju od tygodnia.. zaczynam sie o niego martwic
źródło: image
Pobierz
mk321 +11
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: image
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Ma ktoś gdzieś ładnie opisane?
Samochód to jedno -
dalej jest Road tax. Do tego MOTy.
Kwestie OC - jest jakaś opcja żeby zniżki polskie przenieść?
Prawko UK - warto wymieniac?
Coś pominąłem? Jakieś przykładowe koszty ktoś może udostępnić?
Szukam jakiegoś miejskiego toczydła :)
#autowuk #uk #emigracja
@Zarzad_Powierniczy: no, i sobie sprawdziłem, że bez zniżek to na dzień dobry 2k funtów za samo Third Party gołe.
Ja za comprehensive za e46 place okolo 1500 rocznie, 22 lata mam, prawko 4 lata.
Plus 1500 comprehensive vs 2000 za third party to spora roznica - zwlaszcza, ze patrzylem na samochody typu Peugeot 206 1.2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja wpisalem sobie Data Scientist chyba i mialem sporo mniej :)
Road tax-u nie przeniesiesz i obecnie kupujesz auto bez road taxu. Kupujac musisz przed wyjechaniem z komisu zakupic go na wlasna reke.
Polskie znizki honoruje jedynie kilka angielskich ubezpieczalni. Przewazajaca wiekszosc nie honoruje.
Z moich wlasnych protipow:
kupuj auto w komisie, a nie od osoby prywatnej. Mmasz wieksza ochrone przy zakupie jesli cos bedzie nie tak. Kupujac od osoby prywatnej kupujesz to co widzisz
@dob3k: ha! To dobra rada.
A jakies wskazowki gdzie sa takie komisy? Online, czy trzeba jechac i na miejscu zalatwiac sprawy?
Nigdy nie kupuj auta bez dokladnego obejrzenia go i
@dob3k: heh, a sadziłem, że będzie trochę kulturalniej niż w Polsce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dob3k: i tak sporo dałeś mi do myślenia, dzięki!
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@locheck: nie, zmieniło się to jakis czas temu i już nie trzeba, chyba, że jesteś jakoś koło 60tki.
Najwiekszym plusem po tej zmianie przepisow jest fakt ze dvla robi teraz zwroty automatycznie i nie trzeba nic robic samemu. Druga fajna sprawa to fakt absolutnie czystej szyby bez zadnych naklejek do trzymania papierowego road taxu bo juz papierowe sa wycofane.