Wpis z mikrobloga

@flejwaflejwaplejapleja: @Cierniostwor: @MagnitudeZero: Sam ostatnio brałem 2 osoby BlaBlaCarem na woodstock. Jechałem ja z dziewczyną + te 2 osoby. Mógłbym wziąć 3, ale chciałem, żeby wszystko weszło do bagażnika. Spojrzałem na oferty przejazdu z mojej okolicy i zaczynały się od 43 zł do nawet 65 zł od osoby. Ja wziąłem od nich po 40 zł, czyli wyszło 80 zł dla mnie. Sam przejazd wyszedł mnie około
  • Odpowiedz
To akurat standard że zarabiają, z mojego miasta do Krakowa jest 100km, a biorą 4 osoby po 15zł. Jeżeli jeżdzą na gazie zarabiają jednorazowo 30zł.

@Cierniostwor:

A
  • Odpowiedz
@poop: @duckar: idea BlaBlaCar polega na tym, że ludzie dorzucają Ci się do paliwa, bo i tak jedziesz na tej trasie i przy okazji chcesz kogoś zabrać. Nie mam nic przeciwko nawet jak ktoś wychodzi na 0 ale bywają #januszebiznesu którzy jadą autem na gaz, koszt to około 100zł, a od osoby chcą po 70zł.
  • Odpowiedz
@duckar: chodzi o to, że to smutne i przypał, nic więcej. Nie będziemy przecież zabraniać ludziom jeździć. Gorzej będzie w przypadku, gdy ktoś zacznie jeździć tam i z powrotem tylko po to, żeby zarobić parę złotych. Wtedy to już jest nielegalne.
  • Odpowiedz
@duckar: masz rację, pisałem wcześniej, że na blablacar panuje mini wolny rynek i tacy janusze zazwyczaj jadą sami.
Zwróciłem tylko uwagę, że śmieszkowy obrazek z komentarza ma więcej wspólnego z rzeczywistością niż ten z posta :P
  • Odpowiedz
@duckar: Mói kolega jeździ na gazie i na każdym przejeździe do Krakowa jest do przodu 30zł, tak mi mówił, więc na pewno płaci mniej niż twoja ustawowa stawka. Tylko nie chce żebyś mnie źle nie zrozumiał, nie widze nic złego w tym że kierowcy zarabiają.
  • Odpowiedz
@G193: Powiedzmy sobie jasno: państwo nie powinno istnieć, a istnieje tylko po to, żeby ciemiężyć ludzi i przygotować ich jako rasę niewolników dla reptilian.
Niemniej, takie wożenie bez różnych licencji byłoby sprzeczne z prawem i naraża przewoźnika na różne kary, sztum itp. Dlatego ostrzegam przed czymś takim. Czasem ofiara nie jest warta tego, co potencjalnie możemy zyskać. Już lepiej np. wysadzić sejm.
f.....a - @G193: Powiedzmy sobie jasno: państwo nie powinno istnieć, a istnieje tylko...

źródło: comment_jLAgxvgQC43FBKWDcWh5GB3DgKqKEvBB.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@bluehead: No popatrz, jak sprytnie. Wiesz, co jest najbardziej zabawne? Że równie dużo zakompleksionych na punkcie własnego pochodzenia Polaków jest po drugiej stronie i większość z nich, gdy widzi twoją narodowość szuka innego kierowcy. Jednak nikt nie zrozumie Cię tak dobrze, jak drugi Polak. Ty unikasz ich a oni Ciebie. Tak tworzycie unikalną w skali świata wspólnotę sierot po PRL-u.
  • Odpowiedz