Aktywne Wpisy
wedkarzyk +8
Mirasy, problem mam i jednocześnie pytanie. Żona popsuła klapkę od szuflady w lodówce. Pękł uchwyt na którym trzyma się ta klapka. Ma ktoś jakiś pomysł jak można to SKUTECZNIE skleić? Będę wdzięczny za rady. #kiciochpyta #majsterkowanie
qew12 +1
Jak weszliście w programowanie? #programowanie #programista15k
#diesel
@sspiderr: jak dojeżdżasz do świateł to nie jedź na pełnej p-----e i nie hamuj przed światłami, tylko redukuj biegi przy dojeżdżaniu do świateł. W ten sposób samochód będzie toczył się dzięki pędowi, który dałeś mu wcześniej. Przede wszystkim nie słuchaj tego wyżej i nie jeździj na luzie/sprzęgle. Do żadnych oszczędności to nie prowadzi, bo na
1. Jedziesz na piątce
2. Widzisz w oddali światła, albo hamujące przed tobą
Prawym pasem!
@sspiderr: musisz ogarnac obrotomierz przy jakich wartosciach zmienic bieg. im wyzszy moment przy redukcji tym mocniej wyhamuje silnik, ale tez bez przesady z tym (jest nawet taka technika ze podbijasz gazem przy redukcji, ale nie polecam tego)
no toć tak napisałem przecież.
Nie każde hamowanie to 100% silnikiem idealnie i równomiernie. Mnie najczęściej wychodzi 5->4->2 albo 5->3->2 przy mniejszej prędkości, bo zawsze trochę sobie pomożesz hamulcem.
@yeloneck:
@sspiderr: miał być znak zapytania na końcu, wybaczcie za wprowadzenie w błąd
@su1ik: jak redukujesz tu musisz delikatnie podbić obroty przed puszczeniem sprzęgła, bo inaczej męczysz dwumas i sprzęgło. Po redukcji musisz mieć wyższe obroty niż przed.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora