Wpis z mikrobloga

Mirki, moja emigracja zbliża się wielkimi krokami...

Co warto spakować do walizki oprócz tych najpotrzebniejszych rzeczy typu gacie, czipsy i batony? Czego zapomnieliście ze sobą zabrać? Co okazało się potrzebne zaraz po przyjeździe do Wielkiej Brytanii (lub innego kraju) i musieliście to kupić?

#emigracja #uk #pytanie #emigrujzwykopem
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Defensywny: Karta do telefonu i woda mineralna. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A tak na poważnie to zabierz dokumenty (dowód osobisty, paszport, prawo jazdy, jakieś papiery medyczne jeśli masz), leki jeśli bierzesz. Reszta jest do kupienia tutaj za grosze.
  • Odpowiedz
@Defensywny: 4 kartony bierz :> Ktoś to na 100% kupi po 4 może 4.5funta. Zależy jakie weźmiesz
Tylko powiedz o tym kierowcy busa żeby nie próbował na Ciebie następnych 4 kartonów kupić
  • Odpowiedz
@Defensywny: Zamiast czipsów i batonów to lepiej weź paczkę kabanosów. Czipsy i batony są w UK do wyboru do koloru. W sumie kiełbasę Polską też dostaniesz ale będziesz musiał znaleźć poszukać.

Tak jak ktoś pisał, przejściówki do brytolskich kontaktów oraz funty. A jeszcze lepiej to mieć rachnek walutowy w funtach w polskim banku z kartą płatniczą do tego, wymienić se kasę przez kantor internetowy po dobrym kursie i potem na
  • Odpowiedz
@Defensywny: Busiarze biorą "dla siebie" p-------y na pasażerów ( ͜͡ʖ ͡€) A jak nie powiesz że masz na siebie 4 kartony czyli max kupione to na granicy przy kontroli mógł by być problem
  • Odpowiedz
@yazir: aha, czyli limit na osobę to 4 kartony...

no to niezły biznes może zrobić busiarz jak jedzie autokarem 50 osób.

200 kartonów to 2000 paczek. Jakby dał radę to szybko opchnąć to ma 4000 funtów zysku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Zeszyt albo blok w kratkę, ciężko to znaleźć.
Jeśli kupujesz (lubisz kupować) na targu jakieś ciuchy albo bieliznę to też lepiej tam kupić. Przynajmniej u mnie nie mam gdzie kupić zwykłych slipek.
Przejściówki do gniazdek kupisz na miejscu tanio.
@Defensywny:
  • Odpowiedz