Wpis z mikrobloga

@ses_pemiderewy: będe mieć na uwadze ORZECHONA :)
@rzep: "dodać łyżkę oliwy i wymieszać. Nałożyć na talerze, posypać boczkiem i czosnkiem, oraz natką pietruszki. Podawać na świeżo, opcjonalnie posypać parmezanem." Cały przepis tutaj a`la carbonara, wyjaśnione niżej w wątku z w/w linka
@angela09: książkę będzie można kupić za darmo, po części robię to także dla siebie - bo niektóre przepisy gina, książkę udostępnimy online - w formie
  • Odpowiedz
@sorasill: Posypać parmezanem? To nadal nie jest spaghetti carbonara. Do carbonary potrzebujesz parmezanu oraz pecorino i to z tych serów i jajek tworzysz sos, którym pokryte jest spaghetti. A nie "posypujesz" makaron.
rzep - @sorasill: Posypać parmezanem? To nadal nie jest spaghetti carbonara. Do carbo...
  • Odpowiedz
@rzep: napisz pełen przepis - ja robię tak jak spisałem, mój różowy nie narzeka na brak smaku i ja także.
nie mam wykształcenia kulinarnego, lubię gotować - książka będzie moim patentem na szerzenie dobrego smaku.
niektózy wyciągają ziemniaki widelcem z wrzątku #truestory wiec może choć to trochę na nich wpłynie.

  • Odpowiedz
@sorasill: jak książka będzie w stylu łatwych do przygotowania dań dla #niebieskiepaski którzy mają dwie lewe ręce do gotowania i wszystko będzie prosto i czytelnie wytłumaczone to myślę że można celować w grupę docelową nie tylko z wykopu a i łatwo by to było reklamować.
  • Odpowiedz