Wpis z mikrobloga

@ses_pemiderewy: będe mieć na uwadze ORZECHONA :)
@rzep: "dodać łyżkę oliwy i wymieszać. Nałożyć na talerze, posypać boczkiem i czosnkiem, oraz natką pietruszki. Podawać na świeżo, opcjonalnie posypać parmezanem." Cały przepis tutaj a`la carbonara, wyjaśnione niżej w wątku z w/w linka
@angela09: książkę będzie można kupić za darmo, po części robię to także dla siebie - bo niektóre przepisy gina, książkę udostępnimy online - w formie elektronicznej publikacji, zapewne
@rzep: napisz pełen przepis - ja robię tak jak spisałem, mój różowy nie narzeka na brak smaku i ja także.
nie mam wykształcenia kulinarnego, lubię gotować - książka będzie moim patentem na szerzenie dobrego smaku.
niektózy wyciągają ziemniaki widelcem z wrzątku #truestory wiec może choć to trochę na nich wpłynie.

@sorasill: Mogę wrzucić przepisy na:
Makaron al salmone.
Makaron amatriciana.
Makaron boloński (ludzie mają z nim ogromny problem, nie rozumiem dlaczego).
Makaron di pollo.
Zupa minestrone.
(pamiętać należy, że trudno o coś takiego, jak jedyny, prawilny włoski przepis, są rozmaite wariacje)
Zupa kminkowa.
Zupa grzybowa z soczewicą.
Krem z pora.
Kurczak po wietnamsku.
Kurczak po syczuańsku.
Cielęcina w sosie pięciu smaków.
Zakwas na żur.
Zakwas na barszcz biały.
Zakwas na chleb.