Wpis z mikrobloga

Mireczki w sobotę wybieram się do Londynu na Emirates Cup i będzie to moja pierwsza wizyta w Londynie, jak i pierwszy mecz Arsenalu, stąd moje pytanie do osób które bywały już na takich widowiskach lub też przebywających dłużej w Londynie. Będę miał przed meczem i po meczu po 3 godziny na pozwiedzanie lub udanie się w jakieś ciekawe miejsce. Czekam więc na jakieś propozycje co zobaczyć, gdzie się udać i ewentualnie na porady odnośnie zachowania się na takich widowiskach. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#londyn #uk #arsenal #emigracja
  • 12
  • Odpowiedz
@unster: Też się zastanawiałem właśnie nad muzeum figur woskowych, ale nie wiem czy czasu wystarczy.

Sama impreza dużo mnie nie będzie kosztowała bo aktualnie do końca wakacji przebywam i pracuję na #emigracja w Anglii. Z racji tego że to turniej towarzyski bilety były w sprzedaży ogólnodostępnej, więc odpadają koszty karnetu rocznego. Za swój bilet na sobotę dałem 29 funtów. Do tego przejazd autobusem w dwie strony niecałe 20 funtów. Z takich
  • Odpowiedz
  • 0
@Agrael91: w jakim sektorze masz miejsce? Mozesz isc przed/po meczu do jakiegos pubu gdzie atmosfera jest lepsza niz na stadionie np. 12 pins bo na samym emirates bedzie piknikowo.
  • Odpowiedz
@Agrael91: sa jeszcze bilety? moze bym wpadl do Londynu na dzien, Manchester here.
co do tego co warto zobaczyc, mysle ze przed meczem mozesz pozwiedzac okolice stadionu + zwiedzanie stadionu (jesli jest dostepne tego dnia). mozesz tez wpasc na Highbury.
  • Odpowiedz
@Lawian: Sektor 19. Już się zdążyłem przyzwyczaić, że na domowych meczach Arsenalu jest piknik, a tym bardziej na towarzyskim turnieju. Podskoczenie do pubu będę rozważał. ;)

@tata_marcina: Bilety jeszcze są do kupienia tutaj, tylko już te lepsze miejsca pozajmowane. Myślę, że przed meczem będę miał sporo czasu więc pokręcę się po okolicy. ;)
  • Odpowiedz