Wpis z mikrobloga

Co wybrać #orange czy #netia ? Ta sama cena, te same badziewne routery. Czy orange miewa problemy z dostawą internetu po kablu? Wkurza mnie, że jako stały klient chcą mi w netii dać to samo bez żadnej zniżki, nic.
#internet #kiciochpyta
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Naciass: Netia korzysta z infrastruktury kablowej Orange ;) ciekawostka, uszkodzenia Netii i podobnych maja większy priorytet niż Orange. Na godzien sie tym zajmuje.
  • Odpowiedz
@xmesaj2: Nie mam upc, wieś mocno :) Właśnie czekam na telefon z netii i będę chciała z działem utrzymania klienta, bo miesiąc za złotówkę to żenada.
  • Odpowiedz
@Naciass: Orange jest operatorem narodowym i z tego tytułu musi dzierżawić łącza Netii. Prawda jest taka, że wybierzesz cenę, bo jakość usługi będzie identyczna

• Odpowiedz
W Ogarnę tez nie ma nic dla stałych klientów. Tak naprawdę jeden uj co weźmiesz. Ew złóż wypowiedzenie i wycofaj jej jeżeli kilka dni przed rozwiązaniem nic dobrego nie dostaniesz
  • Odpowiedz
@afobam: No jeśli chodzi o awarie to netia radzi sobie zawsze wzorowo. Przeżyłam walkę z orange, bo załozyli filtr zwalniajacy mi neta o polowe "w celu stabilizacji"( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Naciass: Stabilizator jest zawsze, przycina do określonej prędkości na stale. Jak dostajemy usterki do naprawy to jest polecenie, ze najpierw Netia potem Orange. Firma w ktorej pracuję jest podwykonawca Orange.
  • Odpowiedz
@gizio46: owszem, mają coraz większą sieć swojej miedzi i światłowodów, ale wciąż często korzystają z miedzi oranżowej dlateg warto to sprawdzić wpierw
  • Odpowiedz
@afobam: No mialam stabilnego neta, a jestem na koncu linii. Nagle spadl o polowe. Wg orange, nie dzialal stabilnie i musieli. I potem seria tel z orange ze jak do nich przejde to to zdejma, swietna praktyka, co? :(
  • Odpowiedz
@afobam: proponuja w netii to samo za te sama cene. Neta mam zawrotne 4mb ( ͡° ͜ʖ ͡°) i wiecej nie bedzie ani w netii ani w orange. W orange proponuja dokladnie takie same warunki jak w netii. Cena chyba o 3 zlote nizsza. Tylko slyszalam, ze orange lubi miec przerwy w dostawie. No i c-----o ze zadne z nich nie ma lepszych modemow/ruterow. Obecny od
  • Odpowiedz
@TSoprano: No wlasnie maz mnie namawial, ale nie moge znalezc nigdzie takiej oferty, gdzie PODOBNO bylo iles tam giga a pozniej spada do 10mb, bo te 10mb to dla mnie bylby luksus
  • Odpowiedz