Wpis z mikrobloga

PALACZE PAPIEROSÓW - DEMONI. wdychają dym z pieca węglowego.
Czy naprawdę są ludzie którzy biorą jakąś roślinę i podpalają to i jak się zapali to wszczykują produkty spalania toksyczne rakotwórcze i dym bezpośrednio w płuca? O k---a. Co tu sie odpier ?
I robi to miliony ludzi nawet w polsce, w tym WASZ PREZYDENT. O c--j tu chodzi?
A jak palacze idą na ognisko czy na grilla to też idą nad ogień i wdychają sobie dla przyjemności?
A jak palicie w piecu to też przy okazji trochę się sztachniecie dla przyjemności?

Do normalnych ludzi: a co jak śmieć palarski pali w miejscu publicznym i czuć dym - lepiej go zbutować albo pałką czy jakoś na policję ale jak? nagrać to i złapać go zadzwonić na policję?
I trzeba palaczom co palą w domu odbierać dzieci. Jesteście patologią.
Albo przynajmniej niech dziecko was może podać do sądu za zniszczenie mu zdrowia.

Rozumiem jeszcze być alkoholikiem - bo przynajmniej z alkoholu są jakieś efekty, może ci sie poprawić nastrój, rozluźnić się, masz narkotyzowanie się itd a palenie? Palenie daje to że p------------z setki złotych miesięcznie i dajesz to rządowi i kartelom tytoniowym. A sam w zamian otrzymujesz tylko tyle że śmierdzisz masz śmierdzące włosy ciuchy skóre i niszczysz degenerujesz sobie zdrowie. I za to wszystko płacisz. Czy można być większym frajerem?

Bycie palaczem to tak jakby mieszkać w krakowie - jesteście chorzy. A zaraz, tylko że wy jeszcze do tego dopłacacie.
Jeśli palacz narzeka na podatki albo zarobki to jest parodia, bo wystarczy że by przestał za pieniądze się truć i śmierdzieć i miałby kilkaset złotych miesięcznie z powietrza.

#d---------------y #palenie #p-------y #palacze #nalogi #wykopjointclub #krakow #smog #marihuanina #grill #pytanie #oswiadczenie #kiciochpyta #gorzkiezale #a-----l #n-------i #detoks #smrod #epapierosy
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

P-------y też mają swoje (odczuwalne) działanie na uklad nerwowy.

@psi-nos: ciekawe jakie? Jakoś jak próbowałem (tak, zaciągałem się...) to nie było, jedynie jak po alkoholu to wtedy "większa faza". I ciekaw jestem jakie to niby efekty są jak już tolerance ludzie mają.

A skoro tak to czemu ludzie palą p-------y zamiast stosować nikotyny doustnie? skoro twierdzisz ze chodzi tu o efekty? doustnie byłoby 2 razy zdrowiej
  • Odpowiedz
@bez_pracy_brak_kolaczy: nie wiem dlaczego tak przyjmują. Na pewno z dymem bardzo szybko się dostaje do krwi i efekty czuć praktycznie od razu. Ja nie uważam, że regularne palenie jest spoko, bo wtedy raczej palisz, bo potrzebujesz, ale zapalenie czasami np. jak wspomniałeś do alkohlu może być fajne. Nikotyna pobudza, zwykle powoduje, że jest się bardziej wygadanym. Jak masz dobry, mocny tytoń, to możesz poczuć fajny efekt odurzenia, jakby w głowie,
  • Odpowiedz
ale zapalenie czasami np. jak wspomniałeś do alkohlu może być fajne. Nikotyna pobudza, zwykle powoduje, że jest się bardziej wygadanym. Jak masz dobry, mocny tytoń, to możesz poczuć fajny efekt odurzenia

@psi-nos: co z tego skoro p-------y są skrajnie uzależniające
https://en.wikipedia.org/wiki/File:Drug_danger_and_dependence.svg

Na samej tej podstawie nie powinno się ich próbować, tak jak nie powinno się próbowac h-----y. P-------y bardziej uzależniają od k-----y i znacznie bardziej od alkoholu.
  • Odpowiedz
Też kiedyś mialem tak, że spaliłem fajka (pierwszego w zyciu) i nic nie czułem, nie wiem czemu.

@psi-nos: A JA WIEM CZEMU. ZAGADKA ROZWIĄZANA:
po prostu musisz kilka razy zapalić a wtedy p-------y uzależniają cię i wtedy zaczyna się "działanie" a polega to na tym że jesteś rozdrażniony itd i jak zapalisz to "działa" że przywraca cię do stanu normalnego na chwilę... a gdybyś wcale nie był palaczem miałbyś ten
  • Odpowiedz
@bez_pracy_brak_kolaczy: Dla smaku i zabawy. Dla niektórych to jak hobby. stworzyć lepszy liquid, ukręcić grzałkę którą będzie dymiła jak parowóz, kupować nowe ładniejsze i lepsze parowniki.
A dla reszty to właśnie ucieczka od śmierdzacych i bardziej szkodzących papierosów.
Nikt nie mówi że e-p-------y w ogóle nie szkodzą, pewnie szkodzą ale dużo mniej. Nawet z nikotyną, nie ma dowodów na to żeby sama nikotyna była rakotwórcza. To substancje smoliste i syf
  • Odpowiedz
@bez_pracy_brak_kolaczy: wybacz, ale albo specjalnie prowokujesz, albo piszesz głupoty. Nikotyna działa na receptory nikotynowe w mózgu, jeżeli nie byłoby efektu tego działania, to nie byłoby też efektu, o którym piszesz.
  • Odpowiedz