Wpis z mikrobloga

Mireczki spod tagu #programowanie i #frontend - chciałabym się zacząć uczyć frontendu, póki co na próbę, żeby zobaczyć na ile mi to podejdzie. Dodam, że moje pierwsze i ostatnie zetknięcie z czymkolwiek przypominającym programowanie miało miejsce w gimbach (jakieś podstawy HTML-a, proste komendy itp.). Śmiało można rzec, że jestem totalnym laikiem w temacie, ale lubię uczyć się nowych rzeczy. Czy polecacie jakiś darmowy podręcznik, który wskaże, od czego w ogóle zacząć? Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@puncek: zacznij od jakiegoś prostego kursu polecam codeacademy a pózniej juz sobie sama ogarniesz. Jest duzo serwisów gdzie ludzie pokazują swoje fajne prace z otwartym kodem. To tez jest spoko. Pozdro;)
Na początku tez zaczynałem od takich rzeczy. Teraz ide właśnie na elektronikę i był to mój podstawowy kierunek.

• Odpowiedz
@puncek: Czyli rozumiem, że aktualnie nie masz żadnego doświdczenia i chcesz się zająć ogólnie pojętym frontendem? :D Na podstawie gotowych szablonów w photoshopie czy raczej od zera? :D
  • Odpowiedz
@puncek: No to podobnie jak poprzednicy, kurshtml.edu.pl, choć osobiście odradzam w3schools, jakoś ich materiały uważam za średnio przydatne i nigdy nie znalazłem tam nic czego potrzebowałem. Generalnie szczerze powiem, że już wypadłem z obiegu jeżeli chodzi o takie kursy bo html-a 5 uczyłem się raczej z wielu różnych stron nawet jak jeszcze był praktycznie tylko szkice, a tak to raczej moje czasy to xhtml, a tam kurshtml.edu.pl był po prostu
  • Odpowiedz