Wpis z mikrobloga

@lume: Ja kiedyś wyszedłem z bloku, jeszcze za gówniaka, akurat po obejrzeniu "Marsjanie atakują", dodatkowo siostra mnie straszyła, że kosmici przyjdą i mnie porwą, naprawdę się ich bałem, no i idę sobie, patrzę, a tu UFO. Naprawdę się wystraszyłem, niemal zacząłem płakać, ale zauważyłem sznurek zwisający z ich statku i uświadomiłem sobie, że to balon. Jeśli potrafią podróżować między układami gwiezdnymi to z pewnością są pokojowo nastawieni. Co możemy im
  • Odpowiedz
A co jeżeli "obcymi" są zwierzęta na poziomie zwierząt na naszej rodzimej ziemi?
Miliardy planet a tam jakieś psy, koty i świnie.
Żadnych szarych ludzików z super technologią.
  • Odpowiedz
@Alfabet: Jeżeli okazałoby się że w całym wszechświecie Ziemia jest jedyną planetą zamieszkałą przez w miarę inteligentne istoty, to jest to cholernie wielkie marnotrawstwo przestrzeni.
Nie wierzę w to ze jesteśmy jedyną inteligentną formą życia w kosmosie. Już sam rachunek prawdopodobieństwa każe nam przypuszczać że życie we wszechświecie jest pospolite. Z pewnością nie w formie jaką bardzo dobrze znamy, ale jest.
  • Odpowiedz
@enforcer: Nie jestem żadnym specjalistą, ale skąd wiemy, że wszechświat jest młody? Wiemy, że ma kilkanaście miliardów lat, ale skąd wiemy, że jest to na tyle, żeby uznać go za młody? Może starość trwa o wiele dłużej niż młodość w jego przypadku? Chodzi mi to, że może o czymś nie wiemy, co powoduje, że tylko na początku jego istnienia może istnieć życie?
  • Odpowiedz
@lume: no nie do końca, na Ukrainie i w innych miejscach też są piramidy i nie ma suszy, choć słyszałem że rezonują ale to już temat rzeka.
  • Odpowiedz
@Alfabet: To że istnieje fchuj planet, układów i galaktyk nie oznacza że na 100% gdzieś musi być życie... Życie poza naszym układem istnieje ale zbliżone inteligencją do naszego? No wątpię

Wszechświat może być zbyt młody a my możemy być jedyną inteligentną rasą...
  • Odpowiedz