Wpis z mikrobloga

Moi drodzy. Jestem w trakcie otwierania klubokawiarni, pubu, baru gdzie będzie można się napić min. piw regionalnych, pograć w gry planszowe, może w przyszłości obejrzeć jakiś film. I mam krótkie pytanie, prośbę... Nad nazwą myślę najdłużej, chciałbym by była po polsku, oryginalna, może "śmieszna" . Żadnych Veron, Capri, Biesiad itp. Na razie wygrywa u mnie i w śród znajomych nazwa:

CHYBA TOTU

i nawet jest już logo, które można tu zobaczyć.

Odpadły min: Widzimisie, Wióry lecą, Sęk w tym...

Co o takiej nazwie myślicie, a może macie jakieś swoje fajne propozycje. Tylko bez śmieszków proszę.

Im dłużej zostaje przy jakiejś nazwie przestaje mi się podobać mimo, że na początku wydaję się być to dla mnie strzał w 10.

#pytanie #piwo #kiciochpyta
6acek - Moi drodzy. Jestem w trakcie otwierania klubokawiarni, pubu, baru gdzie będzi...

źródło: comment_KURKzRJhNiitAAc5hptn6ZANpqACnk4H.jpg

Pobierz
  • 112
  • Odpowiedz
@6acek: Świetna nazwa, choć w logo widać sporą "inspirację" logotypem Chupa Chups. Z jednej strony to fajnie, ponieważ pierwotny projekt został wykonany przez samego Salvadora Dalego. Z drugiej zaś, mogą pojawić się głosy marudzące o plagiacie. Życzę powodzenia w rozwoju tej inwestycji.

Ps: Z logo wywaliłbym informację o przeznaczeniu lokalu. Materiały reklamowe, czy same miejsce wystarczająco będą mówić o charakterze tego punktu.
themindcrusherHS - @6acek: Świetna nazwa, choć w logo widać sporą "inspirację" logoty...

źródło: comment_ZfmRg6XxyMxpE5BzzXLmYaWNfqrK1vpX.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@1337KiNG: Spójrz na typografię i ramę logotypu... Moja kobieta również się ze mną nie zgadza ale to było pierwsze skojarzenie po ujrzeniu tego projektu i swojego zdania nie zmienię. (òˇ)
Jak już jednak mówiłem - podoba mi się. :)
  • Odpowiedz
@1337KiNG: Ale ja nie nazwałem tego kopią przecież. Choć masz rację, poniosło mnie z cudzysłowem przy inspiracji, a o tą właśnie się rozchodzi. :) Logo jest fajne, choć skojarzyło mi się od razu z logo Chupa Chups i taką informację powinien nieść mój komentarz. Wiem też, że w branży jest masa ludzi, która lubi inspiracje krytykować, nieraz nazywając je plagiatem.
  • Odpowiedz
@themindcrusherHS: w ogóle, wyobraź sobie, że robisz logo dla knajpy/baru, projektowałeś kiedyś logo? pierwsze co, to proces myślowy biegnie w stronę raczej rzeczy związanych z tematem, a nie "o #!$%@? zrobie jak chupa-chups, bo to robił salvator dali i będzie kosa" :D co ma chupa-chups wspólnego z barem? No chyba, że ty tak robisz, masz książeczkę "logotypy znanych ludzi" i się "inspirujesz". ;D
  • Odpowiedz