Aktywne Wpisy
biaukowe +44
niemorzliwe +362
Nigdy nie kupujcie mieszkania w bloku który ma numer z literką M. Ja mam powiedzmy 13M m. 69 i co drugi kurier szuka mnie w bloku 13. Już nie wiem jak pisać na zamówieniach. Pisałem 13M/69 to jechali pod 13. Teraz piszę 13M m. 69 ale to też nic nie daje. Piszę komentarze do zamówień, ale to nic nie daje. Dzisiaj napisałem tak w uwagach do zamówienia: "Numer bloku to 13M, numer
Znajoma od 2 lat wynajmuje pokój. Umowę ma podpisaną ze współlokatorką, która mieszka na tym mieszkaniu już bardzo długo i posiada upoważnienie właściciela.
Znajoma poinformowała współlokatorkę, że planuje się wyprowadzić na koniec sierpnia i w tym momencie zaczął się problem, bo tamta postanowiła, że trzeba odświeżyć mieszkanie (pomalować salon i korytarz) i wszyscy się mają na to zrzucić (jest jeszcze jeden współlokator). Znajoma nawet się na to zgodziła, ale że współlokatorka strasznie jej teraz ciśnie i jest chamska ( #logikarozowychpaskow ) chociaż wcześniej się lubiły, to znajoma straciła ochotę, żeby się składać na malowanie tuż przed swoją wyprowadzką.
Pytanie:
Czy biorąc pod uwagę treść umowy i inne przepisy dotyczące wynajmu moja znajoma jest zobowiązana, to tego żeby brać udział w tym odświeżaniu mieszkania czy może to zwyczajnie olać i spać spokojnie? Dodam, że jak ona się wprowadzała, to mieszkanie nie było świeżo odmalowane i że w ogóle nie chodzi o jej pokój nawet tylko salon i korytarz.
#prawo #wynajem #kazusy #pytanie #pytaniedoeksperta #prawnik
Tak na szybko:
Paragraf 4:
I na smaczek zaraz pod nim paragraf numer 5( ͡° ͜ʖ ͡°)
WTF?:P
Może @stekelenburg2 ?
@kiszczak: Patrz pkt. 3
@kiszczak: zapewne opłaty typu media, śmieci.
@keyah: No właśnie- zapewne. Obdrapanie ściany to w zasadzie też eksploatacja, ale z drugiej strony wynajmuje niby tylko pokój.
ale sprawdzę specjalnie dla Ciebie znienawidzony przeze mnie dział prawa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
pominąłem na początku że tamta ma jakieś uprawnienia właściciela a to może trochę zmienia postać rzeczy, mimo wszystko sądzę że to pic na wodę i żeby nic nie dawała
Warto się również zastanowić co znaczy w art. 681