Wpis z mikrobloga

@Bunch: Ale chwila? Zrobiłeś te mocki po lewej na bazie faktycznych zdjęć z prawej? Czy sam je przygotowałeś kompletnie a w kolumnie z prawej pokazujesz przykład zastosowania?

BTW Gdzie ustawić się w kolejce po nie? :)
@sorasill: Każdy głupi ojciec robi coś głupiego? Nie rozumiem. Co to znaczy? :)
A wpisałem byle co bo tutaj gdzie teraz jestem to nie otwiera mi sie pole wstawiania obrazka poki nie wysle wiadomosci i jej nie zedytuje.
Mockapy zamierzam oczywiscie sprzedac w popularnych serwisach skad inni graficy czerpia garsciami.

Ale za niejedną nieoceniona pomoc z Photoshopem na pewno prawilnie sie odwdziecze. A bedzie to MEGA zajebiscie rozbudowana paczka (logo, grafika,
@Saeglopur: Hej! Tak, te po prawej to przyklady zastosowań. A to co po lewej to domyslny ich wyglad (takie cos na starcie zobaczy grafik i bedzie mogl to prosto edytowac). Raz juz chyba tutaj pokazywalem wczesniejsze mock-upy :)
Bede informowal i na pewno zrobie do tego jakies video, bo niektore z nich zrobilem bardzo mocno edytowalne (np. jak masz mockup szklanki to nawet mozesz wybierac "jednym kliknieciem" jej rozna zawartosc)

Bede
@Bunch: Kurde, super sprawa! I chcesz to puścić w sieć dla dobra ludzkości i lepszego świata czy może jakoś brandujesz żeby pośrednio promować nazwisko/agencję/itp?

Może na Theme Forest chciałbyś wrzucić albo zrobić stronkę projektu z czymś takim dla właśnie pośredniej promocji?

Mega szacuneczek za takie realizacje! Aaaa zdjęcia w sumie skąd? Sam zrobiłeś czy jakoś stock itp?

A Czy ty mi czasem nie pomagales z Photoshopem?

Bardzo możliwe cumplu :)
@Saeglopur: To moj pierwszy taki projekt bedzie. Na start chce dac cos fajnego, dlatego nie wypuszczam jeszcze paczki (choc mam ich juz 30) a czekam az stworze dosc pokazna ich liczbe. Powinno sie dobrze rozchodzic z racji takiej ze postawilem na uniwersalnosc, mam bogata tematyke bo mam tam np. magazyny czy billboardy.
Moze nie ThemeForest ale tez w tym glownym serwisie, oni maja tam dzial o nazwie GraphicRiver. Mam tam konto
Pobierz
źródło: comment_vCZV2KaRmNouYXifKUrXs4pXntu6DGuO.jpg
@Bunch: Mega! Tak podpytuję bo podobnie się przymierzam ale do opracowywania szablonów dla Theme Forest (Graphic River to to samo - grupa Envato :) ) i dlatego mnie takie procesy interesują!

Hmm to naprawdę cumple z Envato na etapie weryfikacji wyceniają? Nie rzucasz własnej ceny w przez nich ewentualnie narzuconych widełkach? Z weryfikacją ponoć ogólnie ostatnio poziom oooostro wzrósł. Dawniej przechodziły rzeczy które były praktycznie nie do użycia ...a i tak
@Saeglopur: Szczerze ci powiem ze nienawidze tamtych weryfikatorow. Sa niesprawiedliwi strasznie. Jest bardzo wysoki wspolczynnik odrzucen. Nie dostajesz nawet powodu, po prostu projekt niezaakceptowany i tyle. A ty pracowales nad nim tydzien i dupa. Ja nienawidze weryfikatorow z Envato. Uwazam, ze sa mocno #!$%@?. Tym bardziej ze widzialem dodane wiele prac, ktore byly albo paskudne albe zawieraly takie elementy, przez ktore moja prace odrzucono. Czyli jawna niesprawiedliwosc i brak poparcia ich
Jest bardzo wysoki wspolczynnik odrzucen. Nie dostajesz nawet powodu, po prostu projekt niezaakceptowany i tyle. A ty pracowales nad nim tydzien i dupa. Ja nienawidze weryfikatorow z Envato. Uwazam, ze sa mocno #!$%@?. Tym bardziej ze widzialem dodane wiele prac, ktore byly albo paskudne albe zawieraly takie elementy, przez ktore moja prace odrzucono. Czyli jawna niesprawiedliwosc i brak poparcia ich slow.

@Bunch: Kurde to jest gorzej jednak nawet niż to co
@Saeglopur: Hej. Ja się spotkałem z masą odrzuceń i byłem dość mocno zdenerwowany kiedy ciągle dostawałem kolejne odmowy. Ale znalazłem na to sposób - inny serwis. I to taki gdzie sam dodajesz materiały bez weryfikacji oraz sam ustalasz ceny. Ale... też ciężko jest się tam dostać bo wygląda to tak:
na GraphicRiver dodać może każdy i jak coś jest dobre to zaakceptują.
W serwisie CreativeMarket możesz dodawać wszystko co chcesz, ty
@Bunch: Czy są ze sprzedaży mockupów kokosy? Możesz się podzielić taką informacją i swoimi doświadczeniami? Sam co prawda klepię strony (ach, szkoda, że oddałeś tych klientów ;), ale strasznie jestem ciekawy jak płacą za serwisach typu envanto / creative market. W ciemno stawiam, że dochód z tego nie jest wielki.
P.S. Fajne mockupy. W przykładowych użyciach lepiej moim zdaniem wyglądają, niż w wersji "default" (przy cienkich liniach ten bevel/emboss wygląda gorzej
@les: Masz racje co do ostatniego zdania (cienkie linie), widać, że znasz temat.
Ale nie tylko to bo zarobek ze sprzedaży raczej marny. I to bardzo marny bym powiedział, do tego nie stały (czasem ktoś kupi coś a czasem nie). Także ni cholery nie możesz założyć że będzie stały dochód. Zwykle największe zainteresowanie jest z początku po wrzuceniu bo ludzie szukają po nowościach. A potem przepadają.
Niestety ja jeszcze mock-upów nie
Pobierz
źródło: comment_NOzfG4r1bJUsHcQVvE6eReF0Aas4eUcw.jpg