Aktywne Wpisy
Masakra
neurotiCat +121
Brawo dla Krzysztofa Bosaka. Jeden z nielicznych polskich polityjków z RiGCZem.
Dziś wzięliśmy udział w państwowych obchodach upamiętniających ofiary Ukraińskiego Ludobójstwa na Polakach na Wołyniu, Małopolsce wschodniej i Lubelszczyźnie. Byłem najwyższym rangą uczestnikiem uroczystości, co piszę bez żadnej satysfakcji. Wolałbym żeby było inaczej. Kolejny rok z rzędu wysłuchaliśmy przemówień w polskim gronie. Nikt ze strony ukraińskiej nie pojawił się pod pomnikiem, nie zabrał głosu, ani nie nadesłał listu. Jedynie wcześniej, przy Grobie
CO TO #!$%@? MA BYĆ?!!!!!!!!!!!!!!
Tutaj niby udajesz, że jesteś przeciwny wszystkim banderowcom itp. (co mnie akurat cieszy) i filmik który dzisiaj nagrałeś dla ukraińców/banderowców, też mi się podobał... Ale nie mogę zrozumieć tego, po co robisz sobie tego typu zdjęcia? W czym niby jesteś lepszy od tego ukraińca co pokazywał faka w Majdanku?
źródło
#ukraina #afera #polska #rosja
@tomasz-maciejczuk: oczywiście, barwy też przypadkowe....
@tomasz-maciejczuk: pewnie z palety dostępnych barw...
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Rozumiesz, do czego zmierzam.
Tu nie chodzi o hejt w stronę barw czerwono-czarnych. Tu chodzi o to, co jest eksponowane w tym kontekście i czasie.
Flaga Angoli też jest pełna symboli, które na obszarze Polski czy Ukrainy obrazują pożogę. Nie budzi ona jednak tych emocji, bo całkowicie odmienny jest kontekst, podobnie jak nie
@tomasz-maciejczuk: Co to jego zdaniem oznacza? Czy aby powiedzenie, że "takie czasy były" i cześć?
@tomasz-maciejczuk: Ideologia blut und boden. Nie mieszaj w głowach Kozakami i Starożytnymi Ukraińcami, co to z Aleksandrem Macedońskim walczyli ;-)