Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do naszego kolegi @tomasz-maciejczuk który ostatnio zasłynął pod tagiem #ukraina.
CO TO #!$%@? MA BYĆ?!!!!!!!!!!!!!!

Tutaj niby udajesz, że jesteś przeciwny wszystkim banderowcom itp. (co mnie akurat cieszy) i filmik który dzisiaj nagrałeś dla ukraińców/banderowców, też mi się podobał... Ale nie mogę zrozumieć tego, po co robisz sobie tego typu zdjęcia? W czym niby jesteś lepszy od tego ukraińca co pokazywał faka w Majdanku?

źródło
#ukraina #afera #polska #rosja
qlimax3 - Mam pytanie do naszego kolegi @tomasz-maciejczuk który ostatnio zasłynął po...

źródło: comment_AKwjOpoHuEjYf1xTZ7hNEI8OnzsfGNd8.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
@qlimax3: na foto weteran UPA o nazwisku Diaczun. Wstąpił do organizacji w 1945 roku i razem z Polakami z AK/WiN walczyli przeciwko ZSRR. Potępia rzeź wołyńską. Wręczył mi książkę, którą otrzymał od Polaka z Lubonia (pod Poznaniem) w łagrze w ZSRR. Niżej Ihor Zahrebelnyj, ukraiński nacjonalista z Prawego Sektora, zwolennik porozumienia polsko-ukraińskiego opartego na prawdzie historycznej. Zdjęcie zrobione na Donbasie.
  • Odpowiedz
@qlimax3: Odpowiedział, ale nie zrozumiałeś. Zrobił sobie zdjęcie z człowiekiem, którego szanował. Musiał więc uszanować jego poglądy. Na pamiątkę zdjęcia z reguły się robi.
  • Odpowiedz
@NaturalnyMonopolista: tak, z tym, że swastyka nie była symbolem narodowym Niemiec, a czerwono-czarny był symbolem kozactwa. Proszę spojrzeć na obraz kozaków piszących list do sułtana. Jak się przyjrzysz, to na pewno zauważysz odpowiednie barwy na odpowiednim miejscu. Nie ma co się czepiać kolorów. Lepiej się czepiać poglądów.
  • Odpowiedz
@tomasz-maciejczuk: Jaki cel ma eksponowanie symbolu? Co widzą odbiorcy, którym eksponowany jest ten symbol? Co widzą odbiorcy, którym eksponowana jest swastyka?

Tu nie chodzi o hejt w stronę barw czerwono-czarnych. Tu chodzi o to, co jest eksponowane w tym kontekście i czasie.

Flaga Angoli też jest pełna symboli, które na obszarze Polski czy Ukrainy obrazują pożogę. Nie budzi ona jednak tych emocji, bo całkowicie odmienny jest kontekst, podobnie jak nie
  • Odpowiedz
@qlimax3: @tomasz-maciejczuk: @deviator: @NaturalnyMonopolista: @dziadzio: Panowie. Jak sobie możecie prześledzić na moim profilu wykopowym i od ruskiego agenta mi się dostało, ale wokół jednostek przeróżnych ukraińskich trzeba szukać historii. Są jednostki, które odpowiadają za Rzeź wołyńską, za pacyfikację PW, za mordy na Żydach i za inne czyny. NIE MOŻNA jednak wrzucać wszystkich Ukraińców do jednego wora. Problem jest w tym, że po
  • Odpowiedz