Wpis z mikrobloga

Macie wrażenie, że to zawsze wy ustępujecie miejsca na chodniku komuś, kto idze z przeciwka?

Idzie jedna osoba prosto na ciebie, ty ustępujesz.
Idą trzy osoby zajmując cały chodnik, ty ustępujesz.

Czasem, gdy sobie to uświadamiam, to celowo nie ustępuje - walenie bark w bark raz za razem.

#pytanie #boldupy
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 144
Podobno trzeba patrzeć nad ramieniem osoby która zmierza w Twoją stronę (tak jakby za nią) . Wtedy ona /on podświadomie Ci ustąpi. Warto sprawdzić
  • Odpowiedz
@reaper1: to dlatego, ze społeczeństwo uczy prostaków, ze chamstwem mozna wiecej... to nie tylko dotyczy takiej bzdury jak mijanie kogos na chodniku. w restauracji kulturalna osoba poczeka chwile dłużej na posilek, zje, zostawi napiwek i pojdzie do domu; cham ze swoja lochą, używając 'k---a' zamiast przecinka, zrobi aferę na cały lokal, naubliża kelnerce, a wezwany menedżer powie, że nie płacą za rachunek a dodatkowo da im zaproszenie na obiad w
  • Odpowiedz
Wczoraj to już totalna załamka.
Stoję sobie na chodniku przy jego krawędzi i znów ustępuję, bo jakaś babka jadąc na rowerze zadzwoniła na mnie dzwonkiem - no mogła mnie ominąć, skoro już jedzie tym chodnikiem, nie noooo...ja muszę ustąpić :(

W końcu coś we mnie pęknie i:

"Będę bił, oczy podbijał, będę gwałcił i zabijał.
Ale za to będę na spokojnie ludzi mijał."
  • Odpowiedz
@novaq: właśnie taką taktykę powielam, mała jestem plus dziewczyna więc trzeba jakoś się bronić :D i szczerze powiedziawszy w większości przypadków działa (oprócz chamskich dziewczyn, które idą jakby miały komuś w----ć)
  • Odpowiedz
@reaper1: Ja "obliczam oczami" ilość miejsca, którą potrzebuję, aby spokojnie iść. Jeśli druga strona się nie dostosuje, to będzie walenie z bara. Ustępuje tylko małych dzieciom, kobietom w ciąży i osobom chorym. Reszta nie ma taryfy ulgowej.
  • Odpowiedz
@reaper1: Zazwyczaj idę prosto i mi ustępują. Zdarza się, że ja i osoba z naprzeciwka schodizmy na swoją prawą stronę. Gdy idzie większa grupa no to siłą rzeczy schodzę aby dać im możliowść przejścia, ale oni się kompresują i wszyscy się mieścimy.
  • Odpowiedz