Wpis z mikrobloga

Mircy, czy ktoś z Was próbował swoich sił w pracy jako korepetytor? Widziałem parę taki ofert jako pomoc przygotowania do matur. Firmy oferują jakieś 30zł/h za godzinę(dużo, mało?). Ktoś z Was doświadczył tej pracy i chciałby się podzielić swoimi doświadczeniami?
#pracbaza #praca #matematyka #matura #licbaza #studbaza
  • 7
  • Odpowiedz
@T0my: 30zł/h to spoko stawka. Ja prywatnie brałem 20zł/45min. Przygotowanie do matury. Przygotuj się do tego, ze musisz coś tłumaczyć na 5 sposobów, bo zazwyczaj ludzie z problemami chodzą na korki. Ja czasami nie wiedziałem jak można czegoś nie rozumieć, ale ogólnie to spoko fucha
  • Odpowiedz
@T0my: ja udzielałem korków jednej osobie. Ustaliliśmy sobie stałe godziny i tamta osoba do mnie przyjeżdżała (co raczej rzadko się zdarza). Zaczęło mi ciążyć jak pojawiła się opcja normalnej pracy, ale czułem się zobowiązany uczyć aż do matury.

• Odpowiedz
@T0my: Ogólnie spoko dla studenta. Dorobić można, choć trochę trzeba się przyłożyć żeby przygotować się do zajęć. Musisz rozważyć czy chcesz dawać korki u siebie w domu czy z dojazdem - jedno i drugie ma plusy i minusy. Najgorsze sytuacje dla mnie to takie, że uczniowie nie przychodzili do mnie na korki albo godzinę przed dzwonili żebym nie przyjeżdżał bo coś tam - wtedy masz dzień rozwalony.
30 zł/h oferowane przez
  • Odpowiedz
@Zymbar: Właśnie dlatego rozważam takie zajęcie(o ile nie znajdę żadnego zajęcia związanego z moim kierunkiem studiowania), teraz po wakacjach zaczynam raczej luźny(ostatni) semestr więc licząc tak po 4h samych korków(bez czasu na dojazdy) dałbym chyba radę. Korki niby miałyby się odbywać u klienta za pośrednictwem firmy, chyba na zasadzie wykupienia jakby kursu, więc odwoływania zajęć zdarzałyby się chyba też nie często?

@NiedzielnyMirek: Gratki dobrej fuchy :)
  • Odpowiedz
@T0my: Stosuję zasadę, że sama nie odwołuję korków na ostatnią chwilę. Jeżeli ja odwołam tego samego dnia [na 2-3 godzieny przed] co jestem z kimś ugadana to mi nie płacą i odwrotnie, jeżeli oni odwołują na ostatnią chwilę to mi płacą :)
  • Odpowiedz