Aktywne Wpisy

opinel +291
Chyba żadnym kaprysem motoryzacji nie jestem w stanie tak mocno gardzić jak suwami. Już nawet wolę pierdzące wydechy.
Te auta nie mają sensu. Mają mniej miejsca niż kombiaki, gorzej się nimi parkuje, przez wysoki środek ciężkości prowadzenie jest słabe, a co najważniejsze - STANOWIĄ ZAGROŻENIE DLA POSTRONNYCH.
Ludzie którzy to tę kupę marnotrawstwa zasobów można podzielić na kilka grup
-Upośledzeni ruchowo w stopniu lekkim - łatwiej im się wsiada.
Te auta nie mają sensu. Mają mniej miejsca niż kombiaki, gorzej się nimi parkuje, przez wysoki środek ciężkości prowadzenie jest słabe, a co najważniejsze - STANOWIĄ ZAGROŻENIE DLA POSTRONNYCH.
Ludzie którzy to tę kupę marnotrawstwa zasobów można podzielić na kilka grup
-Upośledzeni ruchowo w stopniu lekkim - łatwiej im się wsiada.
źródło: GQNyojJaMAAJTBa
Pobierz
obiadokolacja chłopska
źródło: temp_file628766008230610877
Pobierz

Java, wzorce, maven, git, algorytmy, współbieżność.
Przeczytane "Effective Java" oraz "Clean Code" i/lub "Pragmatic
Żadne doświadczenie nie będzie minusem, ale uczenie się frameworków "na zapas" nie ma sensu, bo nie wiadomo, czego użyuwają w projekcie, do którego trafisz (chyba, że nauczysz się Springa i będziesz szukał pracy konkretnie przy nim). Wymyśl projekt, którego zrobienie sprawi Ci frajdę, a potem dobierz narzędzia.
Vert.x jest ciekawy, a jak chcesz coś prostszego
Komentarz usunięty przez autora
Z waszego doświadczenia, jak firmy podchodzą do zatrudniania studentów? Czy często zdarza się, że zatrudniają studentów jako juniorów w niepełnym wymiarze godzin? Jak wygladała wasza pierwsza rekrutacja?
@zranoI: za to idzie się do więzienia :)
A wiesz, że pytasz studenta, pracującego na pół etatu? Sporo moich znajomych pracuje na 1/2 lub 3/4 etatu. Pewnie zależy od miasta, bo my akurat w Krakowie, gdzie rynek jest dobry, ale wydaje mi się, że wystarczy poszukać i się znajdzie.
Ja zostałem po stażu, generalnie chyba najlepsza droga na początek, jeśli jeszcze się studiuje.
Podobno są kraje, gdzie programistom za puste bloki catch obcinają ręce.
@mateusz-makos: w każdej firmie w której pracowałem chyba ponad 50% developerów to studenci :)
@mateusz-makos: niemal zawsze tak jest (chociaż, nie wiem jak z zaocznymi, ale chyba też nie znam nikogo na zaocznych)