Będę jechać TRZECIA nic z rzędu. Stoję od 9, a start o północy, ale kto normalny wyspi się w dzien. Żeby nie było, że same #gorzkiezale to będzie #ciekawostka. To jest wajcha od biegów w Manie. Przelacznik na dole służy zmianie z 'dolnej' skrzyni na 'górna'. Czyli rusza się z małej, a potem przełącza na górną. Po przelaczeniu w miejscu 1. biegu jest 5, 2-6, 3-7,4-8. Mniejszy przycisk jest od półbiegów. W efekcie każdy bieg występuje jako np. cała piątka i pół piątki. Okrągły przycisk to manowski wynalazek nazywając się Comfort Shift. Działa jak pedal sprzęgła, wiec nie trzeba używać nogi żeby zmienić bieg. Tylko ruszać trzeba 'z nogi' :p w praktyce wielu kierowców i tak woli nie używać tego przycisku bo zmiana biegów nogą doświadczone u kierowcy wychodzi szybciej :) Całość może dość skomplikowanie wygląda, ale przy odrobinie wprawy okazuje się banalnie prosta w obsłudze, tym bardziej, że nie używa się wszystkich qbiegów. Start na płaskim odbywa się z 3, z pusta naczepa nawet z 4. 1 i 2 służą do ruszania pod górkę i to z ładunkiem. Gdy już ruszy się to potem 5, małe 6, duże 6, małe 7, duże 7, małe 8, duże 8 i juz po kilku kilometrach lecimy 89 km/h. Gdy towar jest lekki lub 'start z górki' to małe 6 i rzadko małe 7 tez uda się pominąć :)
@absoladoo: Fajna sprawa. Napisz coś na temat spania w dzień - parę razy widziałem na parkingach po trasie stojące ciężarówki z roletami w oknach - sprawdza się to? czy raczej nie ma szans na półmrok/ciemność? Sprawdzałeś stopery do uszu i nakładkę na oczy taką jak w starodawnych filmach o jegomościach w szlafmycach i długich koszulach? Czy raczej nie ma szans na "odcięcie się" od świata zewnętrznego z obawy o ładunek?
@neverest: nawet bez dodatkowych bajerów mam absolutna ciemność w kabinie, chyba że uchylę szyberdach :) zwyczajnie zegar biologiczny nie ogarnia i nie mogę spać. Hałas przejeżdżających ciężarówek nie przeszkadza, po jakimś czasie staje się niezauważalny. A obawy o ładunek w dzień nie ma żadnej, ale w Calais nie byłem i się nie wybieram :)
@HetmanPolnyKoronny: tak, gdy przełącze przycisk, a nie użyje potem sprzęgła to miga ten trójkąt, że przycisk jest na górnym położeniu, a i tak jadę na dolnym:)
@absoladoo: właśnie mnie to zastanawiało, bo ten okrągły przycisk pewnie daje tylko sygnał, a sprzęgło jest obsługiwane przez jakiś siłownik, to łatwo byłoby to zautomatyzować i zmieniać połówki oraz górną/dolną półautomatycznie.
@absoladoo: Ty, to jak to jest, że u nas w firmowej na pustym startujesz dolna 2, dolna 4, górna 5, górna 6 i mam 50 km/h. Po co na dolne zmieniasz przy używanych górnych?
@Johny_Gitarzysta69: nie wiem czy rozumiem pytanie :p jak juz rusze z 3 lub 4 to potem zaczynam używać półbiegów. Czyli potem, jak juz pisałem, małe 5, duże 5, małe 6, duże 6 itd. Gdybym leciał na samych górnych to z ciężkim ładunkiem rozpędzalbym się pół dnia i dusił silnik tak, że plomby z zębów wypadają :)
@absoladoo: Tylko w MB masz 12 biegów i 12 jest na wyświetlaczu. Chodzi mi o to że 12 to tak naprawdę duże 8. Bo mercedesy każdą połówkę liczą jako bieg. Wiec nie ma np. 8 małe i 8 duże tylko 11 i 12.
Mega udany debiut, nie mogłem zrobić nic lepiej, nie mogłem być tego dnia wyżej, sprawiedliwie oceniony. Życiowa forma, waga 6kg większa niż 1,5 roku temu, czyli 4kg czystej masy mięśniowej dobudowane rocznie uśredniając.
To jest wajcha od biegów w Manie.
Przelacznik na dole służy zmianie z 'dolnej' skrzyni na 'górna'. Czyli rusza się z małej, a potem przełącza na górną. Po przelaczeniu w miejscu 1. biegu jest 5, 2-6, 3-7,4-8.
Mniejszy przycisk jest od półbiegów. W efekcie każdy bieg występuje jako np. cała piątka i pół piątki.
Okrągły przycisk to manowski wynalazek nazywając się Comfort Shift. Działa jak pedal sprzęgła, wiec nie trzeba używać nogi żeby zmienić bieg. Tylko ruszać trzeba 'z nogi' :p w praktyce wielu kierowców i tak woli nie używać tego przycisku bo zmiana biegów nogą doświadczone u kierowcy wychodzi szybciej :)
Całość może dość skomplikowanie wygląda, ale przy odrobinie wprawy okazuje się banalnie prosta w obsłudze, tym bardziej, że nie używa się wszystkich qbiegów.
Start na płaskim odbywa się z 3, z pusta naczepa nawet z 4. 1 i 2 służą do ruszania pod górkę i to z ładunkiem. Gdy już ruszy się to potem 5, małe 6, duże 6, małe 7, duże 7, małe 8, duże 8 i juz po kilku kilometrach lecimy 89 km/h. Gdy towar jest lekki lub 'start z górki' to małe 6 i rzadko małe 7 tez uda się pominąć :)
źródło: comment_UbPmX0XrPeiss9BPoTuujF3KOLtjbDBt.jpg
Pobierzźródło: comment_cr1yqVO2DstjHK3Qk97Q4LUZ1UeA2PEV.jpg
Pobierzźródło: comment_Fuex2YNnxItOJJOZ5GozfacRmazMl4mu.jpg
Pobierz@absoladoo: XD
źródło: comment_kSjWCeKK2Gb2K4GXsh3CyMenByfl2I7L.jpg
Pobierz@absoladoo: tata jeździł TGXem i po przesiadce na XF105 najbardziej mu brakuje właśnie ComfortShifta - to się akurat MANowi udało.