Wpis z mikrobloga

Zauważyłam pewną tendencję na mirko.
Gdy ktoś pisze na temat pracy/studiów/perspektyw to albo w historii znajduje się coś w stylu "teraz jest super pracuje w IT/jako programista" albo "studiuje typowy gównokierunek".
Naprawdę nie widzę tu większej ilości kategorii studiów. Czy ktoś potrafiłby mi powiedzieć co to są te gównokierunki?! Jestem ciekawa jakie kierunki są tak postrzegane. I nie piszcie "te po których nie ma przyszłości".

#przemyslenia #kiciochpyta #studbaza
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

po czym poznasz programistę? sam Ci to powie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Achaa: tak bardzo to. Przy okazji dowiesz się od razu w jakich językach i technologiach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Achaa: Według wykopu wszystkie kierunki oprócz IT i jakiś elitarnych w stylu nie wiem, lotnictwo to gównokierunki.
Mimo tego większość oczywiście rzuciła studia na 1 bądź 2 roku i założyła własną firmę i zarabia 15k miesięcznie.
Studenci to podludzie i zwierzęta i trzeba do nich strzelać.

Taki wykop w skrócie :D
  • Odpowiedz
@Achaa: mam inz z mechatroniki pracuje jako elektryk i generalnie nie narzekam:) zona dziecko wlasnie skonczylem kredyt teraz planuje kupić dzialke bud. Masz bracie inny nurt jak cos:P
  • Odpowiedz
@Achaa: Ostatnio czytałem gorzkie żale absolwentów biotechnologii. Praca jest, ale nie w Polsce. W Polce brak jest wyspecjalizowanych firm, przemysłu i tak dalej - nawet jeżeli znasz się tym czym się zajmujesz, po prostu nie ma tutaj dla ciebie pracy. Praca jest dla programistów (bo wystarczy ci twój własny laptop, a gotowy produkt wysyła się przez internet), dla menadżerów (studia biznesowe i ekonomiczne, głównie sektor handlowy rozwijających się zachodnich sieci)
  • Odpowiedz
@NiedzielnyMirek: Właśnie nie gównokierunek, nie pisałem tak. Po prostu pracy nie ma po tym specjalnie. Owszem, możesz malować obrazy za paręset złotych, robić prywatnie projekty, ale to wypala człowieka. ASP (grafika) wymaga od studenta sporej wiedzy i umiejętności, ale w zamian dostaje się staże "będziesz miała do portfolio".
  • Odpowiedz