Wpis z mikrobloga

@reflex1: Dobra nie bede cie klopocil a jak narazie to wyjazd mam niepewny.Bym mial kase w kieszeni(5000chf) to bysmy mysleli nad tymi dojazdami.
Bo tyle licze ze na 3 mies zycia by wyszlo+jakies hotel na poczatku i pozniej podejrzewam ze jednak gdybym juz cos wynajmowal to pod zastaw cos trzeba dac i pierwsza rate z gory dodatkowo jeszcze rozeznac teren to nawet 5000chf mogloby byc malo
  • Odpowiedz
@robertK: Tak się składa, że chwilowo mieszkam w Annecy. Dojazd do Genewy samochodem w godzinach porannych oznacza spore korki na granicy FR/CH, mimo swobodnego przejazdu są zwężki i ograniczenie prędkości. Z rozmów ze znajomymi wynika, że dojazd z Annecy do Genewy może zająć do 1,5 h. Dodatkowo trzeba wziąć pod uwagę opłątę za autostradę, zdaje się, że 8 EUR w jedną stronę. Aczkolwiek znam przypadki osób mieszkających 15 - 20
  • Odpowiedz
@demolition_corp_inc:
Bilet pojedynczy 10.5eur
Ta opcja transportu wydaje sie dosc ciekawa.Nawet maja bilety miesieczne tylko niestety niema cennika,ale faktycznie na dojazd trzeba liczyc 1:30h.
A niewiesz jak z pociagami?

ps to prawda ze tam w Annecy jak i Francji zarobki to 1/2 szwajcarskich?
  • Odpowiedz
@robertK: Pociągiem z Annecy do Genewy dostaniesz się z wyłącznie z przesiadką w Aix-les-Baines lub La Roche-sur-Foron, rzuć okiem na poniższy link:
http://www.voyages-sncf.com/billet-train/resultat?hid=16QU

SNCF (koleje francuskie) operują również połączeniami autobusowymi widocznymi w powyższym rozkładzie.

W kwestii zarobków to nie wiem dokładnie, czy jest to połowa szwajcarskich, natomiast z pewnością jest duża dysproporcja między tymi krajami. Annecy jest o tyle specyficzne, że przyciąga wielu Szwajcarów, którzy kupują domy i apartamentty w
  • Odpowiedz
@demolition_corp_inc: Ogolnie to mi chodzi o taka rozkmine zeby robic w Eenewie a mieszkac gdzies we Francji.Nawet byl tu jakis gosc na wykopie co tak robil niestety niemoge znalesc jego nicku.Najlepiej by bylo cos rozkminic pociagiem niekoniecznie do Annecy.
  • Odpowiedz