Aktywne Wpisy

Rv0000 +43

Minieri +42
No dzisiaj dałem się zrobić, aż mi wstyd. Gościu wszedł na stację, chwycił Oshee różowe z lodówki i Halne Megamocne 10% z półki na dole, podchodzi do kasy i mówi od razu że płaci kartą ale coś mu NFC dzisiaj nawala, próbuje i nic, mówię że może blikiem w takim razie a on że nie, nie i mówi to dziękuję, odłożę. Podchodzi do lodówki, odkłada Oshee tak żebym widział i schyla się

w tym wątku: http://www.wykop.pl/wpis/13160629/zeby-zaoszczedzic-wode-na-herbacie-wystarczy-po-ug/
padło parę propozycji nt oszczędzania w domu
zainteresował mnie ten temat więc chciałbym usłyszeć kolejne ciekawe porady
przeklajam mirków i moją wskazówkę poniżej:
wodę taką można wlać do termosa i mamy gorącą wodę jak potrzebujemy np do herbaty lub do mycia się
dobrze jest także w miarę możliwości pobierać wodę z kibla ponieważ woda ta stoi tam i jak wiadomo nic nie robi a szkoda żeby sie zmarnowała skoro kibel i tak się napełni
wodę z kibla możemy użyć do zagotowania czegoś np makaronu bo przecież bakterie i tak zginą we wrzątku
jak coś to piszę się na pisanie książki
edit: jeśli chodzi o samo mycie się to też można to robić np raz na tydzień lub dwa razy jeśli nie wykonuje się ciężkiej pracy fizycznej, bo i tak się nie śmierdzi a woda się marnuje
stopy można umyć we wspomnianym już kiblu także to można codziennie
moczu nie spłukujemy, kał tylko jeśli śmierdzi i używamy do tego wody którą wcześniej już wykorzystaliśmy do czegoś
KONIEC CYTATÓW
także jak widzicie sporo już mamy, ale jestem pewien że wy mircy dacie mi jeszcze dużo wartościowych uwag
padła też propozycja stworzenia książki którą całym sercem wspieram
wołam potencjalnych zainteresowanych @yassarian @Fitzpatrick @botanicFTS
mam również pomysł na tag którym można oznaczać swoje ciekawe pomysły - #poradydomowe
#oszczedzanie #poradnik #pytanie #cebula #cebulacontent #polakicebulaki #heheszki