Aktywne Wpisy
NoKoments +201

maybe +1429
Właśnie przyjechał do mnie znajomy z Polski, a że piątek, to otworzyliśmy wino. Potem jedziemy na strzelnicę jego autem. Pozdrowienia z #emigracja Trzymajcie się tam jakoś w tej Polsce!
#pokazmorde #afera #pdk #wypadek #heheszki #polskiedrogi
#pokazmorde #afera #pdk #wypadek #heheszki #polskiedrogi

Będzie jazda.
#programowanie
#webdev
Weź sobie jeszcze bilans zysków i strat, jeżeli jest to kod z którym będziesz siedział przez najbliższe 4-5 lat codziennie to warto byłoby go przepisać. Jak od czasu do czasu masz tylko wprowadzić tam poprawkę, to chyba lepiej tego nie ruszać bo umęczysz się z tym, a efekty raczej będą
@shenlon:
@ghost1511: tak to wszystko mam zamiar powiedzieć, zobaczymy jak będzie.
Generalnie to nie zostanę jeśli będą wymagać obsługi tego zamiast przepisania bo się uwstecznię :-)
@ghost1511: łatwo mówić, to kod proceduralny czarno to widzę, system jest duży z mnóstwem rzeczy hardcoded, pełno dziwnych iflandii , generalnie masakra :-\
@ghost1511: dziś był ciąg dalszy analizy. Odkrywanie kwiatków jak np klucze obce w bazie do... tablic zdefiniowanych w kodzie. Pełno if ów typu if user_id = 5 albo if product id = 647. Maile z adresami na sztywno w kodzie. Pełno wyjątków nieopisanych lub opisanych zdawkowo. pliki z tysiącami linii zmiksowane wszystko od CSS przez js i php do kwerend i htmla. Na razie nie mam pomysłu na refactoring