Wpis z mikrobloga

Mireczki, wielu z Was prosiło o zebranie dotychczasowych przepisów z #goomowesosy w jednym wpisie. Więc tak zrobiłem :)
Co jakiś czas będę wrzucał takie podsumowania :)

Zaczynamy od początku:
1. The Reaper
2. Drunk Devil
3. Angry Leprechaun/#usunkonto
4. LAVA mayonnaise
5. BIOHAZARD mustard

No i wielka trójca:
6. POISON
7. VENOM
8. ACID

I przy okazji trochę info:
Q: Czy będzie więcej przepisów pod #goomowesosy ?
A: TAK! (ʘʘ)

Q: Czy ACID to najostrzejszy sos jaki zrobię?
A: NIE! (ʘʘ)

Q: Czy będą następne #rozdajo ?
A: Tak, TAK! ( ͡º ͜ʖ͡º)

Q: Czy sram do słoików? #pdk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A: Nie! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Q: Czy sprzedaję sosy?
A: Nie (,) Ale jeśli kiedykolwiek zacznę będzie info! :)

Q: Czy po tych sosach odpada język i znikają kubki smakowe, a jelito pali jakbyś wlał tam benzyny z żyletkami i podpalił?
A: ... ;) #heheszki

I oczywiście zapraszam wszystkich pod #goomowesosy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#chili #chilihead #papryczki #gotujzwykopem #przepisy
@rolnik_z_klimontowa: @Linden: @Dr_Snaut: @piotras-85: @basssiok: @Marcinowy: @Adass: @danoxide: @Saute: @TOTYLKO_JA: @empeash: @Jutraniema: @rozowy_dzban: @ninetyeight: @jestem-tu: @Patt_: @WujekOprawca: @Rain_: @PROstak: @jednakwiecejniz14sekund:
goomowy - Mireczki, wielu z Was prosiło o zebranie dotychczasowych przepisów z #goomo...

źródło: comment_QaGHJbsJzjsXfHGQZhhScoGH8u91RE9P.jpg

Pobierz
  • 47
  • Odpowiedz
@Arkolita: Według @Keczupp to on octowy nie był. Może po prostu ja jestem za wrażliwy na ocet ;)
Ale tak, zrobię na bank. :) Jak chcesz dla ludzi to zrób sobie Drunk Devil. Jest ostry, ale większość osób niedoświadczonych przyswaja go dość dobrze :) No i ten posmak whiskey.... mniam! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@goomowy: Też poprosiłbym o dopisanie. A teraz jedno pytanko, próbowałeś może sosów z ostra kuchnia (sosy zabójcze)? Bo mam jeden sos (Dave's Insanity Hot Sauce) 50k SHU i pali, ale smaku to za bardzo nie ma. Czy te robione przez Ciebie prócz palenia mają jakiś smak?
  • Odpowiedz
@Algady: Już dopisuję :)

I to jest właśnie różnica w sosach robionych w domu. Tak, mają. Możesz pod tagiem znaleźć nie tylko relacje moje, ale i @Saute oraz @Keczupp :)

Niestety sosy kupowane najczęściej smakują octem, są słone lub po prostu niemal bez smaku :/
  • Odpowiedz
@goomowy: wiesz może czy da się w warunkach domowych zrobić klarowny, pół-przezroczysty sos? Zrobiłem właśnie z nowo zakupionych papryczek, trochę się posiłkując pomysłami z twoich przepisów ale taki wyszedł jak koncentrat pomidorowy :(

A mam w lodówce jakiegoś gotowca który - poza pływającymi pestkami papryczek jest w większości przeroczysty..

A po przetarciu sosu przez sitko została mi taka pasta.. co z tym zrobić? Pyszna pasta do chleba czy raczej wyrzucić?
  • Odpowiedz
@list86: Możesz do chleba, ale moc będzie nieziemska :D Bo to w większość pestki, a tam jest najwięcej kapsy :)

A przezroczystego jeszcze mi się zrobić nie udało. Może walą tam jakieś syropy glokozowo-fruktozowe i inne uzupełniacze i dlatego takie są. Może kiedyś uda mi się taki zrobić naturalny :) Zobaczymy :)
  • Odpowiedz