Wpis z mikrobloga

Mireczki mam problemik. Miałem ja sobie kiedyś #iphone 5s z zegarkiem GoClevera. Wszystko działało wyśmienicie. Następnie kupiłem #iphone 6 i od tego momentu zaczęły się cuda - zegarek działał do kilku godzin, po czym się rozłączał z telefonem. Powiązałem to z tym, że mniej więcej w tym samym czasie wyszedł update softu dla zegarka - myślałem, że coś s--------i. Żeby go połączyć jeszcze raz musiałem robić cuda - resetować zegarek, telefon etc. Zauważyłem, że rozłącza się z telefonem za każdym razem, gdy wsiadam do auta, a telefon łączy się z radiem (Pioneer X560BT). Aktualnie nabyłem Moto 360, z którego jestem mega zadowolony jak na razie, ale robi to samo. Po połączeniu telefonu z radiem rozłącza zegarek. Przy łączeniu już nie muszę robić takich jaj jak z chińczykiem, ale i tak muszę go od nowa łączyć. Raz musiałem zresetować zegarek, bo nie chciał się do końca połączyć. Łączę za pomocą BLE Utility na iP i Wear Connect for iOS na zegarku. Jakieś propozycje?
#apple #smartwatch #moto360 #bluetooth
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@pieczywowewiadrze: no moze faktycznie. Tylko nie rozłącza mi od razu. Na początku normalnie dostaje powiadomienia, po około 5km sie rozłącza. W 360 jest o tyle fajnie, ze dostaje powiadomienie, ze rozłączył, dotknę go i łączy sie ponownie, wiec nie jest jakoś bardzo uciążliwe
  • Odpowiedz
@rolfik_r1: bo 360 uzywajac bt4 nie jest uzywana caly czas ona spi i nie wie ze jest rozlaczona. Albo telefon wysyla jej info ze jest sms i wtedy bt sie wybudza i laczy i odbiera info, albo co jakis czas sprawdza. Jesli nie przychodza zadne powiadomienia i nadejdzie czas sprawdzania to sie orientuje ze bt iphone'a jest zajety radiem i informuje
  • Odpowiedz
@pieczywowewiadrze: no to nie wiem. Może być tak dlatego, że oficjalnie nie da się go połączyć z iOS-em, tylko korzystam z appki wear connect i BLE utility. W sumie to spróbuję jeszcze jakąś inną appkę zamiast BLE Utility. Na zegarku niestety nie zmienię, bo nie mam teraz dostępu do androida.

• Odpowiedz
  • 1
@pieczywowewiadrze: o, a teraz przejechałem z 15km, w międzyczasie dzwoniłem przez radio i rozmawiałem z siri o pogodzie. Zegarek sie nie rozłączył. Cały czas teraz siedzę w samochodzie, radio włączone, a powiadomienia dalej otrzymuję
  • Odpowiedz