Aktywne Wpisy
30062018 +568
Mama mnie poprosiła, abym ogarnął pracę 20 letniemu kuzynowi, bo ciocia sobie finansowo nie radzi. Gówniarz jest przemądrzały, wszystkowiedzący i najlepiej to chciałby jedynie stanowisko kierownicze. Do tego wszystkiego nie mówi „R”.
Ja pracuje w szeroko pojętej organizacji eventow oraz targów. Miałem do wyboru, aby go przydzielić do pracy przy Ferrero Rocher, Toyocie i Banku Millennium.
Zgadnijcie, gdzie gnojka wcisnąłem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#heheszki #praca #pracbaza #
Ja pracuje w szeroko pojętej organizacji eventow oraz targów. Miałem do wyboru, aby go przydzielić do pracy przy Ferrero Rocher, Toyocie i Banku Millennium.
Zgadnijcie, gdzie gnojka wcisnąłem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#heheszki #praca #pracbaza #
Gotter +91
Morda Kołodziejczaka po zadaniu pytania o aborcję w TOK FM. To mówi samo za siebie. Tusk obiecał, że ludzie przeciwni aborcji nie będą na listach Platformy. Nawet nie doszliśmy do wyborów, a już łamią obietnice wyborcze.
Akcja od 1:50
https://youtu.be/qMf0EtXhxKY
#po #pis #bekazlewactwa #konfederacja #wybory #agrounia #kukiz
Akcja od 1:50
https://youtu.be/qMf0EtXhxKY
#po #pis #bekazlewactwa #konfederacja #wybory #agrounia #kukiz
1. Czy podczas ciszy wyborczej zakazane jest nawoływanie do bojkotu wyborów?
2. Czy podczas ciszy wyborczej zakazane jest nawoływanie zwolenników konkretnego kandydata do bojkotu wyborów?
Ja uważam, że nie jest to zabronione, jednakże jeśli istnieje jakaś podstawa prawna zakazująca tego typu działań to bardzo prosiłbym o wskazanie konkretnych paragrafów.
( ͡º ͜ʖ͡º)
#wybory #ciszawyborcza #prawo #januszeprawa #4konserwy #4kuce #neuropa
Nie jest zakazane.
Tak też uważam, ale co z drugim pytaniem? Bo ono w sumie jest znacznie ważniejsze. ;)
Więc zapisy kodeksu wyborczego takiej osoby po prostu nie dotyczą.
Hehe, Ty to jesteś, Seba.
Biorąc pod uwagę, że PKW stosuje wykładnię mocno rozszerzającą, gdzie nawet lajk na fejsbuku jest złamaniem ciszy (!!!), na Twoim miejscu bym nie kombinował.
Poza tym
Niegłosowanie =/= głosowanie (i tu się chyba wszyscy zgodzimy).
Więc nakłanianie/zachęcanie do NIEGŁOSOWANIA siłą rzeczy nie może być nakłanianiem/zachęcaniem do GŁOSOWANIA (w jakikolwiek sposób).
Te lajki to zaś bardzo szeroka interpretacja "zachęcania do głosowania w określony sposób". Mi zaś chodzi o sytuację wprost przeciwną.
Ale moje pytanie nie ma nic wspólnego z jakimkolwiek kombinowaniem. Po
Chyba się nie zgodzimy, bo sam nieprzypadkowo rozdzieliłeś sytuację zachęcania do niegłosowania oraz zachęcania do niegłosowania przez wyborców jednego z kandydatów (a więc ze wskazaniem na drugiego). A co powie sąd, tego się nie dowiemy dopóki nie przetestujesz swojej teorii. Nie podpuszczam Cię, ale... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rozdzieliłem je tylko dlatego, że jedna jest uszczegółowioną wersją drugiego.
Jeśli więc dozwolone jest nawoływanie do niegłosowania ogólnie (w sensie wszystkich ludzi), to dlaczego zabronione miałoby być nawoływanie do niegłosowania konkretnej grupy ludzi?
Kurde, wcześniej jakoś nie zwróciło to mojej uwagi, ale czy ty uważasz, że niegłosowanie (czyli potocznie mówiąc zostanie w domu w dniu wyborów) jest równoznaczne udziałowi w tych wyborach i oddaniu głosu? Przecież to absurd jest. ;)
No tak, ale jak to się ma do omawianego zagadnienia? xD
Krzesło to krzesło, a prawo to prawo - a
Nie. Oczywiście że nie. I nic takiego nie napisałem.
Mnie tego nie tłumacz - jestem praktykiem prawa ;)
Owszem, ale ja nawołując konkretną grupę do bojkotu nic im nie wskazuję. Nic też nie wskazuję grupie pozostałej. Formalnie rzecz biorąc nikogo przecież nie zachęcam do oddania głosu, a wręcz przeciwnie.
@Dutch:
W pełni się zgadzam z tym co napisałeś - intencje ustawodawcy również rozumiem. Ale koniec końców zapis jest zapisem i jego interpretacja (nawet jeśli całkowicie zgodna z intencją i duchem ustawy) nie może przeczyć podstawom