Wpis z mikrobloga

Elo mireczki :D

Zakupy zrobione (ʘʘ) Na zdjęciu znajdują się:

7 pot douglah (1,853,936 SHU) druga najmocniejsza na świecie
Naga Viper (1,382,118 SHU)
7 pot red (1,291,800 SHU)
Bhut Jolokia yellow i chocolate (1,041,427 SHU) inaczej zwana ghost pepper
Jafsh pepper (1,000,000 - 1,500,000 SHU) bardzo rzadka odmiana
Scotch Bonnet Red i Brown (100,000 to 350,000 SHU)
Do tego świeże Rat's tale chile i pepperoni.

I wszystko to na sosy o chorej mocy! :D Przepisy jak zawsze pod #goomowesosy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Co Wy na to? ( ͡ ͜ʖ ͡)

#chilihead #chili #pokazzakupy #papryczki
@rolnik_z_klimontowa: @Linden: @Dr_Snaut: @piotras-85: @basssiok: @Marcinowy: @Adass: @danoxide: @Saute: @TOTYLKO_JA: @empeash: @Jutraniema: @rozowy_dzban: @ninetyeight: @jestem-tu: @Patt_: @WujekOprawca: @Rain_: @PROstak: @jednakwiecejniz14sekund:
goomowy - Elo mireczki :D

Zakupy zrobione (ʘ‿ʘ) Na zdjęciu znajdują się:

7 pot ...

źródło: comment_hHi6nMz7pN54L38hw4o8nctZjrXMTWXN.jpg

Pobierz
  • 77
@goomowy: Przy tej mocy ten 1zł za suszone to nawet nie taki dramat, spodziewałem się większej ceny. Gdzie takie rzeczy dają? Może sie skusze i sam sobie pogotuje w końcu, a nie tylko kupne ;)
@Aerdyn: Oczywiście. Cały czas suszone będą po prostu kolejnym składnikiem. Obszernym bo np. 50% ale, dalej składnikiem do świeżej.

A skusiłem się na susz bo niestety o tej porze roku bardzo ciężko dostać takie mocarze w świeżych owocach. :)
Już jestem dogadany na wrzesień na świeżutkie jolokie, 7 poty i oczywiście carolina reaper ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@goomowy: woow, jestem w szoku, piękna kolekcja. Nie kusi Cię, żeby kroić i wrzucać to do dań? Hot-potów jakichś?;) Mam prośbę sensei. Otóż bardzo chciałbym kupić bardzo mocną odmianę, ale taka, która nie pali w gębie ani w gardle, tylko dopiero od żołądka rozchodzi się jak fala uderzeniowa, powodując zalewanie oczu potem z czoła i pieczenie skóry jak przy wybuchu termonuklearnym. Miałem okazję probować takiego diabła w domowych potrawach tajskich na
@wislowunsz: moim zdaniem klucz jest w cukrze. Cukier łagodzi odczuwanie kapsaicyny w gębie, ale jej nie neutralizuje. (Kazeina natomiast neutralizuje kapsę więc dużo nabiału bym nie dawał). Jak sos będzie bardzo słodki to powinien być w miarę ok w gębie, ale w jelitach i na wylocie to już koszmar ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale to tylko teoria, trzeba by spróbować :)