Wpis z mikrobloga

Kiedyś widziałem że ktoś wrzucał bardzo ładne nakładki/skórki które można zainstalować na telefonie (przykład na zdjęciu)

I tutaj pytanie, bo ja się słabo znam na technologiach, gdzie i pod jaką nazwą szukać takich nakładek? Mam wersję androida na telefonie 4.1.2 i czy każda nakładka będzie u mnie działać? I wreszcie jak ją zainstalować?

#android
Pobierz Artysta89 - Kiedyś widziałem że ktoś wrzucał bardzo ładne nakładki/skórki które można...
źródło: comment_LiCALptrGhBQydB7qkxfEYKV35YPO7wW.jpg
  • 5
@Artysta89: Chodzi Ci ogólnie o launchery. Jest tego dużo, do tego wiele z nich posiada dodatkowe style do wyboru/pobrania. Są darmowe i płatne, są pamięciożerne i lekkie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Generalnie - do wyboru do koloru, co się komu podoba.
@Artysta89: A co do pytań:
-czy każda będzie działać - na pewno większość ponieważ masz dosyć nowego Androida,
-gdzie szukać - play.google.com czyli w Sklepie Play,
-jak zainstalować - jak zwykłą aplikację ze Sklepu Play - klikasz "zainstaluj" i gotowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rzezol: @rzezol: #!$%@? własnie próbuje zainstalować cokolwiek, pobrałem kilka skórek z internetu (free), niby zainstalowałem ale każda do odpalenia wymaga pobrania jeszcze kolejnych aplikacji, czy to normalne czy zwykłe naciąganie?

[edit] no niby się udało, widocznie do działania potrzebuje ta skórka dodatkowej aplikacji (CLuncher)
@Artysta89: Pobierałeś ze Sklepu Play? Tak jak pisałem - launchery mogą mieć np. kilka skórek preinstalowanych do wyboru a inne są w sklepie do doinstalowania. Do tego niektóre faktycznie mogą wymagać dodatkowych aplikacji aby rozszerzyć zakres funkcji, przykładowo Smart Launcher 3 z którego korzystam wymaga doinstalowania osobnej aplikacji aby na bąbelkach pokazywać liczbę powiadomień.
@rzezol: Nie pobrałem ze sklepu ale z jakichś gówno stron typu "best free themes", ale jutro spróbuję normalnie bo póki co nie jestem zadowolony z efektów a już ide spać bo ledwo na oczy widzę, także jutro ze sklepu prawilnie spróbuję tak jak mówisz :)