Aktywne Wpisy

bugg +508
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

picasssss1 +531
Musicie pamiętać że koszty pracownika jakie ponosi pracodawca w Polsce są gigantyczne. W Niemczech, Francji czy na takim zadupiu jak upadła już Hiszpania to są zwykle koszty, a u nas to metafizyka, to jak spotkanie z najwyższym, zusy trzeba, zdrowotne trzeba aż się ciśnienie januszowi podnosi. A jeszcze to L4 to najlepiej zakazać.
Więc nic dziwnego że trzeba sprowadzać pakostancow wie skąd skoro są takie koszty pracy!
#pracbaza #polska
Więc nic dziwnego że trzeba sprowadzać pakostancow wie skąd skoro są takie koszty pracy!
#pracbaza #polska
źródło: Estimated_hourly_labour_costs_2023_EUR_map-1170x1170
Pobierz

Chcę wywoływać mój plugin w taki sposób:
$('costam').zmiana(function(){console.log('test');})Czyli gdy nastąpi jakieś tam wydarzenie, to ma odpalić funkcję z parametru.
Oczywiście ma się to dziać, gdy coś tam się stanie, ale póki co chciałbym uzyskać to 'na start'. Pytanie - jak to zrobić?
jQuery.fn.extend({zmiana: function (f) {
console.log('mój_plugin');
eѵal(f);
}
});
W tym przypadku wyświetla mi napis 'mój plugin', ale napisu 'test' już nie wyświetla (czyli nie wywołuje się funkcja podana jako parametr).
Na pewno robię jakiś idiotyczny błąd, ale jestem już na dzisiaj zmęczony i nie myślę zbyt logicznie..
W jaki sposób wywołać funkcję z parametru?
#jquery
Masz rację, że to działa, a u mnie nie działało, bo definicję mojego pluginu miałem wrzuconą 'od tak', a powinna być w
$().ready(function(){.....});W każdym razie
teraz mam tą funkcję:
$('costam').zmiana(function(){console.log($(this));})no i w pewnym momencie musi mi wywołać
zmiana() musi zwracać this
$('input').change(function(){console.log($(this))});Zwraca
zmiana: function(f),gdzie f jest funkcją.
W ciele funkcji 'zmiana' wywołuję f(), więc
ale swoją drogą return this w zmiana też by się przydało jakbyć chciał zrobić $(costam).zmiana().innazmiana()
@qwertyu: Działa :) dzięki!