Wpis z mikrobloga

Czuję się jak na Ukrainie. W okolicznych sklepach już prawie nie ma polskiej obsługi tylko ukraińska. Fryzjer z Ukrainy, przedwczoraj kurier Ukrainiec. Dzisiaj też dostawca z Ukrainy.

#polska #ukraina
  • 118
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Spaceman_: To prawda. nawet kiedys wrzucałem dane z przed kilku lat ktore pokazywały że wśrod Ukriancow na stale przebywajacych w Polsce ( czy bez pracownikow sezonowych a to wiekszosc) procent pracujacych jest wyższy niż wsród Polaków.
  • Odpowiedz
@szurszur: @Spaceman_: Ostatnio mnie Ukrainka obsługiwała na stacji benzynowej - najszybsza obsługa ever, zdecydowanie na plus. Dla mnie dobrze, że przyjeżdżają. W ten sposób rozwiązuje się częściowo problem demograficzny. A jakaś grupa polaków zawsze będzie się denerwować, że im niby pracę zabierają - podobnie jak w UK na naszych.
  • Odpowiedz
@Spaceman_: Też to zauważyłem w Warszawie. W moim bloku mieszkają chyba 3 ukraińskie rodziny (całkiem nieźle usytuowane), w knajpie ukraińska kelnerka, ostatnio nawet na ulicy mnie po rosyjsku pytają jak gdzieś dojść.
  • Odpowiedz
@Spaceman_:

W okolicznych sklepach już prawie nie ma polskiej obsługi tylko ukraińska. Fryzjer z Ukrainy, przedwczoraj kurier Ukrainiec. Dzisiaj też dostawca z Ukrainy.
Nie podoba Ci sie działanie wolnego rynku? :)

@Cheater: to jest właśnie wasza błędna logika. Fałszywe założenie. Tak samo w ekonomii się nią posługujecie. Na jakiej podstawie uznałeś, że coś mi się w tym nie podoba? Przeczytaj
  • Odpowiedz
@Hulk: Zdziwiłbyś się ;). Jasne, że są tylko nie widzi się tego aż tak. Jak mieścina ma 3-5k mieszkańców i jest kilka osób z Ukrainy to się nie rzuca w oczy.
  • Odpowiedz