Wpis z mikrobloga

Podsumując, ta książka jest tak optymistyczna, że to aż chore. Gdyby nie było w niej żadnych argumentów, to pewnie regularnie bym pukał się w czoło i zastanawiał co ćpał autor, bo nawet na mój stan radości niektóre opisy są przesadnie optymistyczne. Ale jak tak teraz patrzę z perspektywy książki... prawdopodobne. Jeśli macie jakieś wątpliwości, walcie śmiało, bo proste idee przedstawione tutaj są bardzo dobrze wytłumaczone, postaram się przytoczyć więcej przykładów z książki. Mam nadzieję, że chociaż jednej osobie ten tekst się spodobał. W samej książce jest cała masa zagadnień, o których nie wspomniałem nawet słowem i ogółem bardzo polecam. Jest chaotycznie, zwięźle i prosto w punkt ;)

#jakdzialazycie #randomanimeshit #pixiv #vocaloid #hatsunemiku @czarnny #
j.....b - Podsumując, ta książka jest tak optymistyczna, że to aż chore. Gdyby nie by...

źródło: comment_Xab8Arz2z92Z74jmh9RLPYkBwNTTGDNp.jpg

Pobierz
  • 10
@umiacutie: Ta książka jest właśnie przeciwieństwem tezy, że musisz wyjść na zewnątrz. Masz zostać tam gdzie jesteś. Zrozumieć że jesteś jaki jesteś, znaleźć swoje słabe i mocne strony, po czym przestać się czymkolwiek przejmować i mieć #!$%@?. Źle to dopiero będzie, teraz jest okej. Ciesz się okejem. :P
@ImbaChobo: Nie, nie pierwszy raz. Za to pierwszy raz od dawna. I dokładnie o to chodzi w całym tym tekście, by mówić banalnymi hasłami, prostymi słowami i przypomnieć sobie lekcje, które kiedyś gdzieś zgubiłeś. Ja zgubiłem kilka miesięcy temu. Wreszcie je odnalazłem na nowo ;)