Wpis z mikrobloga

#prawo #pytanie #motocykle #pytaniedoeksperta Czy jesli policja zlapie mnie na skuterze(nie mam uprwnien xD) to mam isc w zaparte ze zapomnialem karty motorowerowej, czy sie przyznac ze nie mam.

Nie bede robic tego gowna z racji tego ze za 2 miesiace ide na prawko.
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Stsm: Możesz jedynie liczyć na to, że policjant przymknie oko na fakt, że za kilka miesięcy osiągniesz pełnoletność i wtedy już możesz poruszać się bez żadnego prawka AM itd.

Ale jak może Ci w ogóle do głowy przyjść pomysł, aby okłamać policję, że się ma uprawnienia, jeśli się ich tak na prawdę nie ma :o
  • Odpowiedz
@Burzuazja: ale co cie bulwersuje? Mowie ze nie mam place mandat za brak dokumentow i tyle. Wyszloby taniej niz 500zł za ta gdybym na starcie powiedzial ze nie mam...
  • Odpowiedz
@Burzuazja: poza tym z tego co czytam w internecie, pomimo tego ze za kilka mieisiecy bede miec 18 to nadal musze zrobic AM, lub conajmniej 3 lata kategorii B. :(
  • Odpowiedz
@Burzuazja: A ty bys na moim miejscu nei klamal? prawko am kosztuje okolo 1300zl, na z-----y skuter!!!!!!!! A nawet jesli bede miec b to niemoge jezdzic z------m skuterem(!!!) mimo ze przepisy doskonale znam, bo dostalem B JA P------E!
  • Odpowiedz