Wpis z mikrobloga

@Burzuazja: @Stsm: żaden z was nie zadał sobie choć trochę trudu, żeby sięgnąć do Ustawy o Kierujących Pojazdami. Tam w Art 6.1 mamy napisane jakimi pojazdami można się poruszać posiadając kat B:

a) pojazdem samochodowym o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej 3,5 t, z wyjątkiem autobusu i motocykla,

b) zespołem pojazdów złożonym z pojazdu, o którym mowa w lit. a, oraz z przyczepy lekkiej,

c) zespołem pojazdów złożonym z pojazdu, o
  • Odpowiedz
@Dipit: No nic w sumie, żenada z tego, że ktoś zadał pytanie czy ma kłamać policję, że ma prawko na am, jeśli go nie ma :D Dla mnie to troszkę żenada jeśli ktoś myśli, że policja nie sprawdzi sobie w bazie czy na prawdę taka osoba ma uprawnienia do kierowania skuterami
  • Odpowiedz
A ty bys na moim miejscu nei klamal? prawko am kosztuje okolo 1300zl, na #!$%@? skuter!!!!!!!! A nawet jesli bede miec b to niemoge jezdzic #!$%@? skuterem(!!!) mimo ze przepisy doskonale znam, bo dostalem B JA #!$%@?!

@Burzuazja:
  • Odpowiedz
@Burzuazja: zadalem pytanei oczekujac odpowiedzi na pytanie ktore zadalem, a nie twoich odczuć odnosnie pytania i zebys mnie uczyl moralnosci.

@canto: W takim razie jak to mozliwe ze kiedys wystarczyl dowod zamiast 1,3k i nie bylo masakry na drogach?

@Dipit: Oczekujesz logiki od kolesia z puszki? xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Burzuazja: stara karta motorowerowa - ta którą robiło się w szkole - nie była wprowadzana do "systemu", teraz już ona nie obowiązuje, poza tym to już nie te czasy... Kiedyś na lajcie można było sobie okłamywać w ten sposób policję i w sumie za dużo ich to nie obchodziło. Znam przypadki co dawało się woźnemu rowerową żeby podbił i rubryczke związana z motorowerem :lennyface:
  • Odpowiedz