Wpis z mikrobloga

@SirBlake: W duzym stopniu napewno tak, ale cos w tym jest. Platforma wie ze JOW'y sa ich zbawieniem ale sami ich nie chca wprowadzic, Kukiz nigdy rzadzic nie bedzie ale przydac sie moze. Od czasu zadeklarowania wspolpracy z zwiazkowcami ja mu poprostu nie ufam.
@Defender: @SirBlake: Dodajmy do tego Atencje ludzi którzy do Anno Domini 2015 nie interesowali się polityka prawdopodobnie w ogóle. A teraz w ramach protestu z systemem, zaglosuja na kogos kto rzuci kilka haseł które pelikany niestety łykna łatwo. Widzę to po tym co sie dzieje na FB, i kto sie deklaruje jako glosujacy na Kukiza.
@Jajcew: > @rfree: a który coś zrobi?

Tylko jedne nawet MÓWI że coś zrobi - Korwin: wolny rynek, mniej regulacji, mniej urzędników, niższe podatki - usunięcie podatku dochodowego.

Inni nawet nie planują tego ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@iniekcja: trochę zły ten rysunek wkleiłem, z wywiadu który widzę to ma o tym zdanie imo dobre (tak samo przy okazji jak ma jkm) - "Małżeństwa homoseksualistów to
@rfree: z tym, że prezydent nie jest tyranem i sam tak czy siak niczego nie zrobi. Rozumiem o co Ci chodzi i mam takie same zastrzeżenia do Kukiza, człowiek który idzie na żywioł nie wiedząc dokładnie co robi, ale nie sądzę żeby porównywać kandydatów na ten urząd pod pryzmatem zmian które chcą wprowadzić. Te postulaty są i tak nierealne.
@Jajcew: ja tam myślę już głównie o parlamentarnych. Dlatego właściwie dobrze że w prezydenckich tak wyraźnie widać w końcu coś w kierunku prawdziwej prawicy (JKM po pierwsze, też właśnie Kukiz i inni).

Natomiast im więcej z tych ludzi wybierze JKM zamiast Kukiz tym większy sygnał aby potem wygrał KORWiN i np skasował podatek dochodowy w końcu.
Tylko utwierdza mnie to w przekonaniu, że doszukiwanie się we wszystkim teorii spiskowych jest domeną ludzi słabych, którzy szukają w ten sposób usprawiedliwienia swoich słabości, porażek i braku wpływu na kreowanie rzeczywistości.

@SirBlake: aye ;)

Tak to wygląda od 1989 roku - Krul zasadniczo ma poparcie podobnej grupy podobnych ludzi, czasami sytuacja ekonomiczno-polityczna nagania mu trochę elektoratu "antysystemowego" i "zawiedzionego obecnym rządem", ale nic się nie zmienia - bo Krul się
@SirBlake: Tutaj nie ma co atakować Pawła Kukiza czy mieć pretensji o to, że zdobywa takie poparcie i doszukiwać się ciągle spisków tylko wypadałoby popatrzyć na siebie, na Korwina, jakie rażące błędy popełnia jako polityk. Nie dziwię się, że ludzie nie chcą na niego głosować, nawet ci ze środowisk liberalnych czy nawet konserwatywno liberalnych. Spójrzmy prawdzie w oczy. Korwin jest po prostu słabym politykiem. Chciałem powiedzieć, że skuteczność Korwina jako polityka
@SirBlake: Ale oni mają racje. Kukiz nagle jest chwalony, tylko ktoś prawdziwie spoza tej bandy będzie cały czas gnębiony. Moim zdaniem jest nim Braun. Wystarczy zobaczyć co wypisuje na niego Wyborcza, co mówili w radiu tok fm, i wiele, wiele innych. Boli ich jest religijność i ataki na żydów i masonów. Chwali się bartoszewskiego, wałęsę, wielu innych. Co dla mnie oznacza jedno: to jedna banda. Taki Pilecki co ma? Prezydent rezydent
Dodajmy do tego Atencje ludzi którzy do Anno Domini 2015 nie interesowali się polityka prawdopodobnie w ogóle. A teraz w ramach protestu z systemem, zaglosuja na kogos kto rzuci kilka haseł które pelikany niestety łykna łatwo. Widzę to po tym co sie dzieje na FB, i kto sie deklaruje jako glosujacy na Kukiza.

@Lemartez: Jeszcze nie tak dawno niektórzy tutaj stawiali Kukiza w jednym rzędzie z Korwinem czy Braunem.