Aktywne Wpisy
zbyszko17 +179
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
aegypius +240
Czy ten naród już totalnie zdziczał i pozbył się jakichkolwiek przejawów człowieczeństwa i rozumu?
Pamiętam 1997 i powódź (jako obserwator, nie uczestnik):
- ludzie brali sprawy w swoje ręce, bo rząd był jak dziecko we mgle
- wędkarze przyjeźdżali ze swoimi łódkami
- właściciele składów budowlanych dawali piasek
Pamiętam 1997 i powódź (jako obserwator, nie uczestnik):
- ludzie brali sprawy w swoje ręce, bo rząd był jak dziecko we mgle
- wędkarze przyjeźdżali ze swoimi łódkami
- właściciele składów budowlanych dawali piasek
Gram w pewną grę przegladarkowa i poświęcam na to dużo czasu. Dobrze mi idzie, no ale czas...
Nie wiem czy skasować konto. Niedługo sesja, wypadałoby się zacząć więcej uczyć.
No ale to potwierdzi tezę, że co zacznę, często nie kończę. Czesto zaczynam w cos grac później kasuje konto i zaczynam po jakimś czasie od nowa. Z nauką, różnymi pasjami mam podobnie. Ciekawe czy uda mi sie ogarnĄć tę historie filozofii.
z drugiej stront jestem systematyczny w tej niesystematycznosci i to mnie denerwuje najbardziej. Bo wracam do tych gier, stawiam sobie nowe cele i ich nie realizuje. Wracam do jakichś swoich nawyków, choc czasami wydaje mi się, że już od nich odstapilem. I to wszystko układa się w taki schemat. Mam wrazenie ze jakby ktos chcial i przeanalizowal moje zachowanie to wyliczylby w ktorym momencie zaczne grac itd. (Jak ja nie lubie schematow).
Chyba zaczynam zgadzać się z tym, że zeby wypasc z takich schematow trzeba albo przestac o tym myśleć, albbo walczyc bezustannie i rozwijać swoją słabą silna wolę.
Widzę zalety w niesystematycznosci- szerokie zainteresowania oraz w systematycznosci - doprowadzanie pomysłów do końca.
#rozkminy #psychologia #motywacja #logikaniebieskichpaskow
#milionowamotywacja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
kwestia jest więc w uświadomieniu sobie tego podświadomego mechanizmu i ustawieniu samemu tej granicy na dużą wyższą (najlepiej na "teraz"), wtedy będziesz wiedział,