Wpis z mikrobloga

Mirki, moje krótkie podsumowanie wczorajszego AMA z Andrzejem Dudą mnie zamurowało.
Tak na szybko:

1. Ponad 1000 pytań, 56 odpowiedzi (to daje ok 5%)
2. Tak ok 1/5 z tych odpowiedzi to odpowiedzi na pytania w stylu: czy lubi Pan kebab?
3. Ja z AMA nie wiem prawie nic o kandydacie, poza tym, że nie chce cenzurować Internetu i lubi "zośkę".

Teraz pytanie:
Co to k---a ma być?

Lepsze AMA robi Edek schizofrenik, losowy ateista czy inny benis.
Oby te 5% znalazło swoje odzwierciedlenie w wyniku wyborczym.
Czuję się oszukany.

Panie Januszu, teraz cała nadzieja w Panu.

#ama #andzejduda #dziendobry #boldupy #cebuladeals
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ak dla mnie, przy takiej ilości pytań, to powinien być jeden dzień na zadawanie, a drugi na odpowiadanie. Oczywiście zakładając, że ma odpowiadać faktyczny sam kandydat. Bo tak, to nie ma szans, żeby wszystko ogarnął i to jeszcze odpowiedział wyczerpująco.

@jamtojest: tak, Duda będzie siedział cały dzien przed laptopem żeby odpowiadać na pytania pajaców z wykopu xD

genialny pomysł bulwo.
  • Odpowiedz
@sajmek: Ty się dziwisz? Skoro 3/4 tych pytań to był syf o głupoty, ludzie nie podeszli do tego na poważnie, a potem narzekają, że nie ma ama z kimś ważnym skoro mają podejście jakie mają. Moim zdaniem zawsze powinno być tak, że wykop wpierw wybiera NAJWAŻNIEJSZE 25 - 50 pytań na KTÓRE KANDYDAT MUSI ODPOWIEDZIEĆ, a potem robi to śmieszkowe AMA gdzie tylko jakieś 10% pytań ma sens, bo reszta
  • Odpowiedz
  • 0
@dawidrayan: Prawda. Możnaby też wtedy wybrać pytania mniej wygodne ale sensowne, żeby kandydat ich po prostu nie unikał. Chociaż zawsze może napisać, że nie udzieli na tskie pyt. odpowiedzi. Ale wtedy po co tskie AMA?
  • Odpowiedz
Nie zesrajcie się, że do waszego ukochanego tagu dostał się jeden, który nie powinien. Zachowujecie się jakbyście byli w trakcie seksu, nagle zapikalo powiadomienie : nowy post w cebuladeals! "Karyna, zejdź ze mnie, jest nowy deal!" Seba schodzi a się okazuje, że tu post o wyborach i ból d--y.
@galeon:
@hcboria:
@matixrr:
  • Odpowiedz
@sajmek: To się zawiedziesz tak jak ja. Fakt faktem - poruszono kilka istotnych kwestii, ale... Kuźwa - czytam, szukam jakiegokolwiek rozwiązania któregokolwiek z kandydatów dotyczącego finansowania kultury. I wiesz co? NIC. Pieprze - ostatnie AMA w którym wziąłem udział. Ni jeden, ni drugi mnie nie przekonał.
  • Odpowiedz
@sajmek: Dokładnie, pan Duda się pogrążył.

Od siebie jeszcze dodam że Andrzej Duda jest u mnie spalony, biorąc pod uwagę wypełnianie przez niego obowiązków europarlamentarzysty. Z 41 posiedzeń plenarnych opuścił 11 (bez usprawiedliwienia), czyli ponad 25%. I nieważne czy ktoś jest pro- czy anty- UE. Żałowałem że nie udało mi się być na AMA, bo chciałem zapytać o tę sprawę pana posła, ale z tego co widzę i tak nie
  • Odpowiedz
@Balachowicz: Ależ jeżeli chcesz, mogę zrobić je jedynie dla Ciebie - ale co to da? To było akurat pierwsze AMA, powinno zostawić po sobie najwięcej smaku i echa, a tak nie było. Oj, jestem obiektywny, a że akurat pisałem o AMA Pana Dudy, to tylko dlatego, że było pierwsze i marnej jakości. Pan Janusz też nie błysnął - chociaż wydaje się, że było troszkę lepiej.

Jednak ktoś też skomentował: AMA
  • Odpowiedz