Aktywne Wpisy
kot_kustosz +749
Namalowałam kota przy mięsnym stole i zapozowałam z plastrami sopockiej na ryju ( ͡º ͜ʖ͡º)
W komentarzu foto modela ʕ•ᴥ•ʔ
Farby akrylowe na płótnie 50x70
tag: #kotkustosz
ig: https://www.instagram.com/kot_kustosz/
#pokazkota #tworczoscwlasna #kitku #malarstwo #rysujzwykopem #humorobrazkowy #koty #pokazmorde
W komentarzu foto modela ʕ•ᴥ•ʔ
Farby akrylowe na płótnie 50x70
tag: #kotkustosz
ig: https://www.instagram.com/kot_kustosz/
#pokazkota #tworczoscwlasna #kitku #malarstwo #rysujzwykopem #humorobrazkowy #koty #pokazmorde

Janusz_Conway +892
Wrzucamy ryje które zasługują na proces po 15.10, ode mnie ten aparatczyk:
#tusk #bekazpisu #wybory #tvpiscodzienny #marsz #galeriazdrajcownarodupolskiego
#tusk #bekazpisu #wybory #tvpiscodzienny #marsz #galeriazdrajcownarodupolskiego

Zasadniczym problemem Korwina jest to, że on nie posiada właściwie programu z prawdziwego zdarzenia. W mediach i na spotkaniach wypowiada się tylko o polityce na poziomie teoretycznym i skupia się na bajdurzeniu o jego libertariańskiej utopii. Nie posługuje się przy tym prawie żadnymi danymi, faktami lub wyliczeniami. A przecież, jeśli chce mieć jakiś wpływ na przyszłą władzę, to będzie musiał się zmierzyć z realnymi problemami istniejącymi w Polsce.
Czy istnieje jakieś jedne, oficjalne stanowisko Korwina lub jego partii dotyczące pochodzenia źródeł finansowych przeznaczonych na spłatę bieżących emerytur po tym jak zostanie zlikwidowany przez Korwina FUS i obowiązek płacenia składek emerytalnych?
Albo nie mam pełnych informacji, albo dotychczas wygłaszane poglądy Korwina na ten temat są zupełnie oderwane od rzeczywistości, a sam JKM nie miał dawno kalkulatora w dłoni.
Korwin głosi tutaj:
Trochę dziwne, że Korwin zapowiada nałożenie nowego podatku na obywateli. A biorąc pod uwagę wysokość długów III RP raczej szykuje się duży podatek. A ponieważ ze sprzedaży majątku państwowego na emerytury nie starczy, to i ten nowy podatek będzie jeszcze dodatkowo wyższy.
A teraz suche liczbowe fakty:
216 mld zł - tyle według Fundacji Republikańskiej wydaje państwo rocznie (!) na emerytury i renty
162 mld zł - tyle są warte udziały i akcje w posiadaniu Skarbu Państwa według sprawozdania o stanie mienia SP
Jak widać, z prywatyzacji nie starczyłoby Korwinowi na zapłatę emerytur nawet przez jeden rok.
Ale załóżmy, że Korwin jest szaleńcem i sprzedaje wszystko (co jest niemożliwe), czyli udziały, akcje, nieruchomości (tj. budynki, infrastrukturę, mosty, grunty i lasy) itd. Trudno ocenić wartość całego majątku SP, ale według tego pana jest to około 1 bln zł.
Gdyby więc Korwin sprzedał całą Polskę to starczyłoby mu jedynie na utrzymanie systemu emerytalnego przez niecałe 5 lat.
Czy Korwin ma jakiś plan zapasowy, czy może jest podstarzałym bajarzem z pomysłami z kosmosu? Kuce, odpowiadajcie! Jakie jest oficjalne stanowisko w tej kwestii? Nie kucowe teorie, tylko poglądy Korwina na ten temat.
#kiciochpyta #korwin #jkm #neuropa #4konserwy #polityka
Nieistotne.Założysz sobie fabrykę paróweczek i będzie fajnie.
@Donica: A on ma jakiś plan podstawowy?
Łatwo tak #!$%@?ć jak się nic nie musi robić bo się dostało kilka mln spadku. Ciekawe jak by sam się sprawdził w świecie który proponuje ale sądzę ze marnie
Komentarz usunięty przez moderatora
Również mnie to interesuje i nigdzie nie znalazłem konkretnego programu. Przez to Korwin traci sporo potencjalnych wyborców.
Komentarz usunięty przez autora
Ale jak napisałem, można także sprzedać ziemie i lasy, ale zbyt dużo to nie pomoże.
To już prędzej Palikota dam za przykład. Wipler nigdy nie zarządzał niczym poważnym, co więcej nawet nie umiał żonie pomóc z firmą co dostała 80% dotacji.