Aktywne Wpisy
mookie +110
Obecny hajp na bycie rentierem czy tam landlordem i wejście w kawalerki na wynajem by mieć "dochód pasywny" to przypomina mi nieco przełom końca lat 90 i nowego millenium, kiedy takim złotym biznesem o którym wówczas marzył każdy Janusz z wąsem to była jazda na taryfie w dużym mieście jak Warszawa, Kraków czy Wrocław.
Oczywiście profesja ta nie była dla każdego, a dla wybranych którzy byli na tyle majętni i obrotni że
Oczywiście profesja ta nie była dla każdego, a dla wybranych którzy byli na tyle majętni i obrotni że

120_Dni_Sodomy +41

Mam nowego laptopa z Win7 (Core i7) i ilekroć do niego siadam to mam ochotę kogoś zamordować. Dlatego nadal siedzę głównie na starym lapie z WinXP (Core2Duo). Laptop z Win7 działa wcale nie szybciej i ma mniej opcji na każdym kroku.
Próbowałem zainstalować Ubuntu. Dali nawet instalator pod Windows. Niby się zainstalowało, ale po odpaleniu stwierdza, że nie wykryło mojej grafiki i ustawiło się na słabą jakość. Mam kliknąć OK w komunikacie i nie wiem czym. Klawiatura, myszka i touchpad nie są w stanie niczego kliknąć w tym okienku. Takie fajne te Ubuntu.
Czy można Ubuntu zainstalować normalnie, bez hakowania niczego? A może jakiś inny system? Może Windows 2008?
Ratujcie!
2) Jeśli mam na stałe wtykniętą kartę SD do laptopa to XP przy starcie nie odpala dla niej autoruna. Win 7 odpala za każdym razem- wnerwiające
3) W Win7 na dole okna z otwartym katalogiem nie ma sumy rozmiaru wszystkich plików w katalogu- jest tylko ich ilość
4) Podczas kopiowaniu pliku z dysku
2) autorun można wyłaczyć w panelu sterowania jeśli ma się mózg.
5) ... W win 7 masz na dole po prawej ikonke bezpieczne usuwanie sprzetu. PPM i z nowu LPM na nazwe dysku. Czyli 2 kliknięcia.
6) to też można ustawic w opcjach folderów.
7) Jest zakładka uruchamianie w msconfig.
8)
2) Nie chcę wyłączać autorunu dla wszystkich urządzeń, a tylko dla tych podłączonych.
5) Mam ikonkę z grupą programów ukrytych z taskbara. Klikam i wyświetla się okienko z programami. Klikam na usuwanie sprzętu. Dopiero teraz wyskakuje okienko z listą urządzeń.
6) Ustawiałem, ale się ciągle resetuje
7) Sprawdzę to, dzięki
8) Każdy jeden. Kupiłem nawet licencję na WinRARa.
Tutaj ponad 60, z