Wpis z mikrobloga

#javascript #ror #programowanie

http://quiet-shore-3243.herokuapp.com/

mam takie cos(wrocilem po przerwie do tego) i cos nie do konca to dziala z tymi odpowiedziami :/ zawsze otwiera sie odpowiedz do pierwszego wpisu u gory :/ a nie przy tym co sie klika, no chyba ze to pierwszy wpis.

i jak to wszystko rozwiazac? jakies pomysly?

@StaryHipopotam wybacz ze Cie wolam, ale to moze byc przez te divy co mowiles z tymi odpowiedziami?
  • 10
@StaryHipopotam: tutaj masz cala apke :)

https://github.com/PorqueWykop/minisblogs

jak wejdziesz w katalog app/views(

to w tweets katalogu masz plik index _tweet, gdzie jest kod od wyswietlania tych odpowiedzi

a w katalogu answers jest plik create.js.erb gdzie jest kod js do tworzenia nowych komentarzy

a w katalogu layouts jest plik aplikacja gdzie masz plik js ktory odpowiada za show i hide, normalnie bez kodu js, gdy jest wyswietlone pole do pisania i dodaje
@StaryHipopotam: po prostu wydaje mi sie jakby gubilo id wpisu i ladowalo do pierwszego id wpisu na stronie, ta formulka show hide :/ z tego co widze jak to dziala, ale jak jest na prawde to ja nie wiem :(
@StaryHipopotam: aa rozumiem :P takie buty, ech moze cos bedzie wiedzial @lucku :)

bo ja to robie szczerze mowiac po omacku, metoda prob i bledow, to nie dziala, to probuje cos przenies, cos dopisac, cos pokrecic, az zacznie dzialac i na razie doszedlem do tego poziomu :) wiec mozliwe ze tak jak mowisz, po prostu zle to zapisalem tak do konca dla rubiego, albo cos :)

dzieki za checi pomocy, pozdrawiam
@porque: no, wcześniej miałeś błędy w javascript i można je było łatwo zlokalizować, bo zapisywało się ok (po przeładowaniu strony działało), tylko wyświetlało źle. Teraz zapisuje się też źle - czyli albo wysyłasz do serwera błędne zapytanie albo masz błąd w samym kodzie RoR. Musisz to jakoś zdebugować.

Dzięki, pozdrowienia.
@StaryHipopotam: ok wielkie dzieki, wydaje mi sie, ze tak jak mowisz, ze ror sie gubi i po prostu gubi jakies id, nie przypisuje do kazdego odpowiedz osobnego id czy cos :/ bede musial to jakos przeswietlic :)