Aktywne Wpisy

drobne_na_taryfe +26
plusy posiadania hodowli prosionków w domu:
- śmiesznie tuptają i ruszają czułkami i machają pupcią gdy zbyt mocno się zmoczą
- ich karma dosłownie rośnie na drzewach bo jedzą drewno i liście
- można im konstruować ładne terraria z rzeczy znalezionych na spierdotripach
minusy posiadania hodowli prosionków w domu:
- zbieranie przez pół soboty kilkuset rozlazłych po mieszkaniu stawonogów bo masz zdolności motoryczne dwulatka
- śmiesznie tuptają i ruszają czułkami i machają pupcią gdy zbyt mocno się zmoczą
- ich karma dosłownie rośnie na drzewach bo jedzą drewno i liście
- można im konstruować ładne terraria z rzeczy znalezionych na spierdotripach
minusy posiadania hodowli prosionków w domu:
- zbieranie przez pół soboty kilkuset rozlazłych po mieszkaniu stawonogów bo masz zdolności motoryczne dwulatka

PiersKurczaka +11
I czego wy nie śpicie jeszcze

Bardzo duże, kościół zaczął zmieniać swoje poglądy, kiedy przestały im pasować do twierdzeń. Jeszcze kilkaset lat temu za stwierdzeni, że człowiek pochodzi od małpy, skończyłabym na stosie, za bycie heretykiem. Dziś mi przytakną, i powiedzą, że Księga Rodzaju to metafora.
Nie miej argumentów, napisz "ple ple ple" i myśl, że wygrałeś dyskusje (✌ ゚
@zerozero7: mnie się wydaje, że to jest jakaś zemsta na protestantach i ich zasadzie sola scriptura (dlatego są np. w Australii takie kwiatki, że niektórzy wierzą, że Ziemia ma tysiąc lat, czy coś
@FrauWolf: Możesz to udowodnić?
źródło: comment_7AV0vPZX5rbD0UVqIR33d8lH8ZStnOp4.jpg
PobierzAkurat nie o ewolucji. Wiek XVII Galileusz ląduje w areszcie, za teorie heliocentryczną, a "O obrotach sfer niebieski" trafia do indeksu ksiag
@FrauWolf: Miało być o paleniu na stosie, a nie o areszcie domowym. I też pytałem o "Bardzo duże, kościół zaczął zmieniać swoje poglądy, kiedy przestały im pasować do twierdzeń."
Chodzilo mi generalnie, o skazanie kogoś za teorie naukowe.
Moja wyobraźnia? To patrz, znazłam cytat „Zarodek płci męskiej staje się człowiekiem po 40 dniach, zarodek żeński po 80. Dziewczynki powstają z uszkodzonego nasienia lub też w następstwie
@FrauWolf: A z czego to cytujesz? Jak nie podajesz źródła to jaki to cytat? I znowu, odpowiadam na argument "dopiero współcześni ludzie komentują Biblię". Teraz zmieniamy to na "Czy Tomasz z Akwinu może być autorytetem". Według mnie ta rozmowa już nie ma sensu
Nie widzisz różnicy między aresztem domowym, a spaleniem na stosie? Napisałaś, że by Cię
To po prostu kalka z Arystotelesa. EOT
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_JRGUQTXAkKbEfkirLbipvC5zWOJfHygU.gif
PobierzI dzisiaj tak powinno być.Wiesz dlaczego? Bo nie pochodzimy od małpy tylko mamy wspólnego przodka.
@FrauWolf: