Wpis z mikrobloga

Mam taki malutki router tp-link wr702n. Domyślnie działa on jako AP, ale ma również funkcję przedłużania sygnału WiFi. Niestety w żaden sposób nie jestem wstanie dostać się do panelu admina tego urządzenia. Robiłem tak jak jest w instrukcji, szukałem różnych innych sposobów, jednak żaden nie działa.

Czy ktoś z was używał tego routera? jeśli tak to wie jak się dostać do jego ustawień?
#pytanie #internet #tplink #router #siecikomputerowe #pomocy
dzangyl - Mam taki malutki router tp-link wr702n. Domyślnie działa on jako AP, ale ma...

źródło: comment_eH9vHj6pvwS254AtfDf5ZKpnbrTXvA87.jpg

Pobierz
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dzangyl: On z tego co pamiętam ma dziwny adres IP bramki. 192.168.1.254 (albo końcówka .245). Login admin/admin. Jeżeli uzyskałeś go razem z dekoderem telewizji NC+ to możliwe, że dostałeś ze zmienionym hasłem, dlatego go zresetuj przed użyciem (niestety często dają ludziom takie routerki, które przywędrowały od innych klientów co rezygnowali i nie resetują ich). Jeżeli te wskazówki Ci nie pomogą to podłącz go przewodem do komputera i ustaw w nim
  • Odpowiedz
@brmstufldigart: nie mogę połączyć się z tym routerem ani przez wifi, komputer go w ogóle nie widzi, ani przez kabel, ale po podłączeniu tego nano routera do dekodera polsatu, dekoder ma sieć dzięki funkcji AP w tym tplinku.
  • Odpowiedz
@Nicrame: no właśnie próbuję robić tak i nic z tego.
IP według instrukcji ma być 192.168.0.x a do panelu admina miałbym dostać się poprzez adres 192.168.0.254 ale ta metoda nie działa.
  • Odpowiedz
@dzangyl: Nie będzie działać, bo prawdopodobnie jest ustawiony w trybie klienta WiFi (i sobie pobiera adres z sieci WiFi). Jak się do niego łączysz to komputer w ogóle wykrywa zestawienie połączenia, dostaje jakiś adres IP?
  • Odpowiedz
@brmstufldigart: dobra, udało się połaczyć, jednak nie mogę poparwnie skonfigurować trybu client.

Sprawa wygląda tak:
Mam starego laptopa bez wifi, chciałby połączyć go do domowej sieci wifi przez to urządzonko i ten tryb (client) powinien mi to umożliwić, jednak tak nie jest ;/
  • Odpowiedz