Wpis z mikrobloga

Mam taki malutki router tp-link wr702n. Domyślnie działa on jako AP, ale ma również funkcję przedłużania sygnału WiFi. Niestety w żaden sposób nie jestem wstanie dostać się do panelu admina tego urządzenia. Robiłem tak jak jest w instrukcji, szukałem różnych innych sposobów, jednak żaden nie działa.

Czy ktoś z was używał tego routera? jeśli tak to wie jak się dostać do jego ustawień?
#pytanie #internet #tplink #router #siecikomputerowe #pomocy
Pobierz
źródło: comment_eH9vHj6pvwS254AtfDf5ZKpnbrTXvA87.jpg
  • 40
@brmstufldigart: początkowy problem z niemożnością dostania się do ustawień tego tplinka był spowodowany tym, że wcześniej podłączyłem go do dekodera i skonfigurowałem, wystarczyło zresetować urządzenie ustawić ip i maskę tak jak napisano w instrukcji i już mogłem się dobrać do panelu admina.

Okazało się jednak, że aby mieć dostęp do internetu, trzeba było ustawić domyślną bramę i pierwszy serwer DNS na adres głównego routera, a drugi na te tajemnicze ósemki, jednak
Witam panowie wiem ze wątek jest już stary i nie wypada odkopywać ale proszę o wyrozumiałość mam problem z połączeniem się do panelu admini tego ustrojstwa 2 dni pracy na marne

pracuje na systemie Wind. 7
dostawca internetu to mobilny pendrive z cyfrowego Polsatu włożony w router .

po zmianie ręcznych ustawień według zaleceń nadal nie moge sie dostać do admina a jedynie moge z poziomu kompa zalogować sie do niego przez