Wpis z mikrobloga

@Groteskowy: Jeśli pociągały Cię inne, to znaczy że wcale nie była taka najukochańsza ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przyzwyczaiłeś się i teraz trudno się ogarnąć, poczekaj zaraz pojawi się inna i zapomnisz
  • Odpowiedz
@p0lla: proszę o opinię różowego. Wolisz wiedzieć że Cie facet zdradził i wybaczyć czy nie wiedzieć? Zakładamy, że to się nie powtórzy.
  • Odpowiedz
@Angel_of_death: Moim zdaniem i tak głupie. Żyjmy z konsekwencjami swoich czynów nie obciążając nimi innych. Jeżeli zdradziłem i żałuje tego to bym nie powiedział, żeby kobiety nie ranić. Popełniło się błąd i wyrzuty sumienia będą, ale za błędy się płaci.
  • Odpowiedz
Ale op nie chciał jej zostawić, tylko miał nadzieję że mu wybaczy...

@Angel_of_death: myślał, że jest głupia i po trzech zdradach rzuci mu się na szyję?

proszę o opinię różowego. Wolisz wiedzieć że Cie facet zdradził i wybaczyć czy nie wiedzieć? Zakładamy, że to się nie powtórzy.

@ahaw: ja zdecydowanie wolałabym się nie dowiedzieć tylko po prostu rozstać, trudniej później komuś zaufać
  • Odpowiedz
@ahaw: są jednak duże szanse że w przyszłości byś się tego i tak jakoś dowiedział. I myślę że w takim przypadku jednak wolałbyś widzieć od razu niż za pół roku i to jeszcze nie z jej ust.
  • Odpowiedz
@ahaw:

Wolisz wiedzieć że Cie facet zdradził i wybaczyć czy nie wiedzieć?

Nie wiem, czy bym wybaczyła (zależy jeszcze pewnie od tego, co przez zdradę rozumiemy), ale wolę wiedzieć, zdecydowanie.

Życie w związku, u którego podstaw leży kłamstwo nie ma
  • Odpowiedz
@Groteskowy: Dobrze zrobiłeś, że jej powiedziałeś. Zachowałeś się bardzo honorowo, co sobie bardzo cenię. Z------ś sprawę na całej linii i przysporzyłeś Bogu ducha winnej dziewczynie cierpienia, ale lepiej, żeby wiedziała. Na przyszłość myśl większą główką, bo przez takie akcje można kogoś bardzo skrzywdzić. Cóż, kolego, teraz musisz żyć ze świadomością, że złamałeś dziewczynie serce. Wyciągnij z tej lekcji wnioski na przyszłość i bądź twardy.
  • Odpowiedz
@Angel_of_death: jeżeli by się nie powtórzyło to niby skąd?
Nie trzymałem swoich kobiet na smyczy. Nie byłem również trzymany. Brak tej wiedzy daje jeszcze szanse na szczęśliwy związek. Jak zostaniesz zdradzony to później prawdopodobnie nie zaufasz znowu.

@noelo_cohelo:

a (zależy jeszcze pewnie od tego,
  • Odpowiedz
@ahaw:
Po pierwsze, jeśli nawet nie powiesz, a zrobisz coś takiego raz, serio, jaką będziesz miał motywację, żeby nigdy tego nie powtórzyć?

czyli całowanie spoko a macanko po cyckach już nie?

Nie wiem. Nie stanęłam nigdy przed takim wyborem i mam nadzieję, że nie stanę. Nie podejmuję też takich decyzji i nie rozmyślam nad tym, ile bym facetowi wybaczyła. Zakładam, że to się nie stanie, a jeśli się stanie, wtedy będę
  • Odpowiedz
@noelo_cohelo: Taką, że jeżeli uznam że to błąd to nie będę chciał tego robić więcej. Bo jeżeli miałoby się to powtarzać to oczywistym jest że trzeba się rozstać.
Na szczęście nie miałem takiej sytuacji bo umiem trzymać c---a na wodzy i nie przystawiam się do innych lasek jak z kimś jestem.

Jak się dowiesz o tym, tak? Lepiej żyć w kłamstwie, w iluzji?

Uważam, że jeżeli to jest jednostkowy przypadek
  • Odpowiedz
@ahaw: Oczywiście, że to odciśnie piętno na jej psychice. Ale takie jest życie - każdy dźwiga jakiś bagaż. Jeśli będzie bardziej nieufna, to dobrze dla niej. Była ufna i jak na tym wyszła? Ma nauczkę na przyszłość i miejmy nadzieję, że nigdy już nie będzie robiona w c---a.
Samo przyznanie się do błędu i godne poniesienie konsekwencji swoich czynów z towarzyszącym mu poczuciem winy uważam za honorowe.
  • Odpowiedz
@Charles_Bukowski: no ja na przykład widzę jakieś argumenty w tym, co @ahaw twierdzi też. I nie chcę napisać "zawsze", bo zawsze się nad tym nie zastanawiałam, ale od kiedy zaczęłam, jakoś porusza mnie ten wątek cierpienia z wyrzutami sumienia samemu i tego, że mówiąc o czymś takim drugiej osobie, obciążamy też ją i ranimy, żeby może jakoś sami mniej cierpieć.
Ale czy z drugiej strony związek nie polega trochę
  • Odpowiedz