Wpis z mikrobloga

@Vojak: ale w jaki sposób mieli tutaj zrushować skoro wykluczyłem jakąkolwiek możliwość? :D Każdy miał próbować wychylać się z prefirem licząc, że trafi banię? ( ͡º ͜ʖ͡º)
@3ddy: czyli według Ciebie jak jest AWP po drugiej stronie to żeby tam wejść to ktoś musi z Twojej drużyny mieć AWP i z nim walczyć? Kuben approved.

W momencie jak lecą wszyscy razem i pierwszy jest zabity z AWP to reszta od razu wychodzi w większej ilośći bo:

1. AWP musi schować i przeładować
2. AWP leży przy wyjściu na więcej niż jedną osobę
3. W ciągłym biegu przeciwników i
@Vojak: powodzenia w rushowaniu outsajdu z ogarniętą awp po drugiej stronie XD nie zapominaj, że gościu po chwili będzie miał kogoś z bombsite'u A do pomocy.

powodzenia w rushowaniu outsajdu z ogarniętą awp po drugiej stronie XD

@3ddy: czyli jak JW, KennyS albo ktokolwiek inny ogarniający stoi z AWP na outsidzie to automatycznie ta strefa jest przez cały mecz wyłączona z gry bo przecież nie ma sensu tam wchodzić?

nie zapominaj, że gościu po chwili będzie miał kogoś z bombsite'u A do pomocy.

@3ddy: a drużyna przeciwna wchodzi zawsze tylko jednym zawodnikiem bez żadnego coveru i
czyli jak JW, KennyS albo ktokolwiek inny ogarniający stoi z AWP na outsidzie to automatycznie ta strefa jest przez cały mecz wyłączona z gry bo przecież nie ma sensu tam wchodzić?

@Vojak: Jak wbiegasz na pałę beż żadnych granatów, to tak.
@Skibil: przyjmujemy, że na tym poziomie nikt takiego błędu nie popełnia. Zresztą pisałem o tym wcześniej.

Przy czym jak już drużyna popełnia taki błąd to dalej lepiej wejść na pełnym tempie z odpowiednim ustawieniem niż zatrzymać się po jednym fragu albo wychylać pojedynczo.
@Vojak: Moim zdaniem nie - jakby weszli po tym pierwszym fragu, to ogarnięty awper ściągnąłby jeszcze co najmniej 2 grając defensywnie, bo miejscówek na hangarze jest pod dostatkiem. Nie mówiąc już o rotacji innych zawodników. Zostałoby grać 2 v 4, a przy tej przewadze jaką CT mają na nuku i info od poległego snajpera... Nie do ugrania. Bez granatów nie ma co wchodzić na plac i myśleć o zdobywaniu podwórka.
@Skibil: no tutaj masz oczywiście rację ale przyjmuję, że jak drużyna wchodzi bez granatów to gra eco. Przy czym jak już zdecydowali się na takie wejście to lepiej to pociągnąć do końca i ewentualnie coś ustrzelić niż grać w 4 i próbować wejść gdzieś indziej znowu bez granatów. W sumie praktycznie każde wejście bez granatów w CS:GO jest złym pomysłem.
W sumie praktycznie każde wejście bez granatów w CS:GO jest złym pomysłem.

@Vojak: Szczególnie na Nuku :D Eco na podwórko to trzeba kupić przynajmniej ze 2 flesze na drużynę + zostawić sobie coś na dół. Grać pełne Eco po stronie T na tej mapie, to chyba tylko w mocnej defensywie czekając aż ktoś z przeciwnej drużyny wychyli.