Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kradzionyLogin: No dobrze ale później pójdziesz na rozmowę kwalifikacyjną to pracodawca/HR zobaczy twoją pryszczatą mordę z kucem i że jesteś młody, więc jak ktoś ma przyjmować do pracy na podstawie wyglądu/wieku to lepiej niech to będzie robił na etapie CV zamiast marnować czas na rozmowę.
  • Odpowiedz
@MirekWykopek: Wtedy patrzy na ciebie przez pryzmat twoich umiejętności. może dodaj #-tag?(#pokazmorde) Podstawa to same umiejętności, to daje mi poczucie, że prosząc mnie, skupi się, oprze o umiejętnosci. to pracownik jest dla pracodawcy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@blackdkiwi: Raczej nikt nie przyjmuje na podstawie samego CV, podstawą jest rozmowa kwalifikacyjna na której oprócz umiejętności czysto technicznych liczy się też umiejętność zaprezentowania się i "sprzedania siebie"
  • Odpowiedz
@inplaz: nie, superwydajnym geniuszom nawet do 10K.
Przecież napisałem:

" Jeżeli masz bardzo rozległą wiedzę, też sam projektujesz oraz piszesz bardzo wydajnie to 8-10K."

Czytanie ze zrozumieniem jest też wymagane,
  • Odpowiedz
Dla mnie brzmi to niewiarygodnie, nawet brak danych firmy, jakiegoś portfolio, wizytówki... Mi to wygląda jak marzenie nastolatka, a nie wizja przedsiębiorcy :)
  • Odpowiedz