Aktywne Wpisy
ApuApustaja +14
Grooveer +7
Pułk Azow gdy dostał się do rosyjskiej niewoli po obronie Mariupola raczej wątpię że mówił prosto w twarz rosyjskim żołnierzom "Sława Ukrainie", bo wiedzieli że to nie poprawi ich sytuacji. Dostali rozkaz ze sztabu z Kijowa, że mają ratować swoje życie za wszelką cenę, bo tylko tak się przydadzą Ukrainie. Za kilka miesięcy większość z nich udało się uratować w wymianie jeńców. Działali z głową a nie w ramach emocji.
#wojna #
#wojna #
Głupota większości Polaków. Traktują Kukiza, Mikkego, Wiplera czyli ludzi którzy faktycznie chcą zmienić Polskę na lepszy kraj za klaunów a całe PO, PiS, SLD, PSL czyli te które pragną jeszcze bardziej rozkradać nasz kraj, kłamać, zmuszać ludzi do emigracji, ośmieszać nasz kraj na światowej arenie politycznej, zabierać nam pieniądze dosłownie w każdej sekundzie, traktują za ludzi całkowicie poważnych bo są w telewizji i używają mądrych słów.
A wiecie co jest jeszcze bardziej smutne?
Na pewno w swoim życiu spotkaliście kogoś kto powiedział wam że nic nie ma za darmo, albo że za darmo to można w ryj dostać. Ja spotkałem paręnaście takich osób, i kiedy podczas rozmowy przy piwku wpadł temat polityki to większość była za PO/PiS a nie partiami prawicowymi ponieważ one nie dają darmowej opieki zdrowotnej, bo obiecują darmowe pieniądze z Unii, bo są darmowe szkoły.
Wiecie co, #!$%@? nic tu po mnie. W ciągu najbliższych kilku lat wyjeżdżam z Polski bo nie chcę żyć wśród ludzi którzy czują się wielkimi patriotami a głosują na partie które prowadzą do upadku naszego pięknego kraju.
Wyprowadzam się bo nie chcę żyć do pierwszego, mimo że wielu ludzi powiedziałoby mi że i tak nieźle zarabiam.
Bo nie podoba mi się gloryfikowanie porażek i olewanie zwycięstw.
Bo #!$%@? mnie wyśmiewanie się z ludzi mających cel w życiu być np. bogatym albo sławnym.
I mimo że naprawdę Polska jest sama w sobie piękna, to właśnie jej mieszkańcy najwyraźniej pragną żebym się z niej wyprowadził.
Wiem że jest Prima Aprilis, ale naprawdę bardzo mi smutno że muszę wyprowadzać się z kraju dlatego że ludzie mają w dupie przyszłość naszego państwa zarazem nazywając się patriotami bo wywieszają flagę Polski z Tyskiego dwa razy do roku.
Uważam że będę lepszym patriotą za granicą, chwaląc piękno naszego kraju, naszą kulturę i historię a nie śpiewając po czterech piwach, w majtkach nasz hymn podczas meczu. Czuje się jak w głębokim #friendzone w którym ja kocham Polskę bezgranicznie, a ona chce jedynie ode mnie kasy i nic więcej.
#smuteczek #takaprawda #oswiadczenie #polska #polityka #gorzkiezale #feels
Komentarz usunięty przez moderatora
@to_jest_chyba_kurcze_zart: Już widzę jak wyjeżdżasz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Idź się może już z rodzicami pożegnaj.